Gazete Vatan Logo

Bilmiş de oynamış!

Şark Bülbülü’ filminin hikayesi gerçek oldu

Şark Bülbülü’ filminde iş bulmak için köyden kente gelen ve yüzme bilmediği halde plajda cankurtaran olarak işe başlayan Kemal Sunal’ın canlandırdığı sahneye benzer olaylar Trabzon’da yaşandı.

Trabzon’da çok sayıda kişinin yüzme bilmediği halde plajlarda cankurtaran olmak için müracaat ettiği bildirildi. “Şark Bülbülü” filminde, boğulma tehlikesi geçiren çocuğu görünce “Kim kurtaracak seni ben yüzme bilmiyorum ki” diyen Sunal, çırpınan çocuğun yanına kayıkla yanaştığı sırada suya düşer, çevredekiler tarafından kurtarılır.

Bu sahnenin benzerleri de hava sıcaklıklarıyla birlikte plajların yoğunlaştığı Trabzon’da yaşanıyor. Çok sayıda kişinin yüzme bilmedikleri halde cankurtaran belgesi almak için müracaat ettiği belirtildi. Altın Cankurtaran ve 3. Yıldız Eğitmen Ersin Kalfa, “Boğulma olayları ile birlikte denetimler de çok sıkılaştı. Bunun üzerine de can kurtarma belgesi almak için başvurular bu yıl çok arttı. Karadeniz esprisi gibi olacak ama ‘acilen cankurtaran belgesine ihtiyacım var’ diyerek bize başvuranlar oluyor.

Tamam, gel seni kursa alalım, denizde yüzelim diyoruz. Bazıları ‘hocam yüzme bilmiyorum’ diyor. Arkadaş yüzme bilmiyorsan seni kim kurtaracak diyoruz.

O da hocam sen belgeyi ver gerisine karışma diyor. Bu da rahmetli Kemal Sunal’ın filmini hatırlatıyor bize. Böyle bir duyarsızlık olur mu?”

Haberin Devamı