Gazete Vatan Logo

Bilişime, imalata asgari üstü destek

Teşvik uygulamaları ilk kez asgari ücret sınırından çıkarılıyor. Bunun ilk örneği bilişim ve imalat sektörlerinde gerçekleşecek. Alt limit 771 liradan başlayacak, 2 bin 220 liraya kadar çıkacak

Bilişime, imalata asgari üstü destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, imalat ve bilişim sektöründeki teşviklere ilişkin, “İlk defa teşvik uygulamalarımızı asgari ücret sınırından çıkarıyoruz. Prime esas kazancın üst limitiyle alakalı sınırlarımızı belirlemiş durumdayız. İmalat sektörü, bilişim sektörü bu bağlamda, bu dönemde öncelikli sektörlerimiz” dedi.

Sarıeroğlu, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda konuştu. Sarıeroğlu, son yıllarda tüm dünyada özellikle küresel ekonomik krizin yaşanmasının ardından iş gücü piyasalarında çok ciddi değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkati çekti.

Yeni model teşvik

Sarıeroğlu, bu süreçten iş gücü piyasalarının olumsuz etkilenmesi adına üçüncül politikaların hayata geçirilmesi, bunların istişare ve ortak akılla oluşturulması, hedeflere, stratejilere bağlı olarak hareket edilmesinin temel öncelik olduğunu belirtti. İstihdam teşviklerinde yeni bir modeli ortaya koyduklarına işaret eden Sarıeroğlu, istihdam teşviklerinin sürelerinin artırıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Sarıeroğlu, bilişim ve imalat sektöründe daha farklı istihdam uygulamalarını devreye sokacaklarını belirtti. Sarıeroğlu, uygulamaları şöyle anlattı:

771 liradan başlıyor

“Burada ilk defa yeni bir anlayışa geçiyoruz. Bu sene inşallah denemesini gerçekleştireceğiz. Biz sadece istihdamın artmasını değil, istihdamla birlikte ücret seviyelerinin artması, çalışanlarımızın, emeğinin karşılığını tam olarak almasını da hedefliyoruz. Sadece asgari ücret üzerinden değil gerçekten yapılan işin gerekleri doğrultusunda hakları neyse alın terlerinin, emeklerinin karşılığı neyse o ücreti almalarını hedefliyoruz. Bu bağlamda ilk defa teşvik uygulamalarımızı asgari ücret sınırından çıkarıyoruz. Prime esas kazancın üst limitiyle alakalı sınırlarımızı belirlemiş durumdayız. İmalat sektörü, bilişim sektörü bu bağlamda, bu dönemde öncelikli sektörlerimiz.”
Sarıeroğlu, bilişim ve imalat sektörlerinde istihdam teşvikleriyle ilgili verilecek teşvikin alt limitinin 771 liradan başlayacağını, 2 bin 220 lirayı aşan oranlara kadar prim ve vergi teşviki vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı