Gazete Vatan Logo

Bilişim kurumları FETÖ üssüydü

Soylu, “15 Temmuz’da darbe girişimine kalkışan FETÖ’nün en çok yuvalandığı kurumlar bilişim teknolojileri üzerinde çalışan kurumlarımızdı” diye konuştu

Bilişim kurumları FETÖ üssüydü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen “Bilişim Suçları ve Bilgi Güvenliği” konulu bakanlar konferansında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

TERÖRLE MÜCADELE: Türkiye sadece siber dünyayla değil, PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleri, düzensiz göç ve uyuşturucuyla da mücadele ediyor.

ORTAM SANAL SUÇ GERÇEK: İki yıl önce ülkemizde darbe girişimi yaşandı. Darbeye kalkışan FETÖ’nün en çok yuvalandığı kurumlar bilişim teknolojileri üzerinde çalışan kurumlarımızdı. Darbe girişimi sonrasında dünyada sanırım en kısa sürede en çok dijital materyal inceleme yapmış bir ülkeyiz. Rakam 1 milyon. Cep telefonu, laptop, bilgisayar ve buna benzer cihazlar üzerinden. Bu bize bir gerçeği daha ortaya koydu. Dijital ve konvansiyonel dünya ile iletişimi kurduğumuz zaman suçu yakalayabilme imkanımız çok daha üst bir seviyeye çıkmaktadır. Ortam sanal, suç gerçektir.

ARANANLAR TWITTER’DA: PKK ve FETÖ’nün kırmızı bültenle aranan suçluları Twitter üzerinden, üstelik kendi kimlikleriyle propaganda faaliyetlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

DAKİKADA 250 BİN TWEET: Dünyada benimkiler de dahil dakikada 250 bin tweet atılıyor. Facebook’a 243 bin fotoğraf yükleniyor ve bu her 60 saniyede bir tekrar ediyor.

DEAŞ’LIYI İZLEDİK: Biz günlerce bir DEAŞ’lıyı izledik, Ankara’da, merkezde. Kendisi izlendiğinin farkında değildi ama kendisini nasıl motive ettiğini, sanal alemi kullandığını, nasıl trans haline geçtiğini ve esas itibariyle suçu zihninde nasıl kabul ettiğini, eğitselleştirdiğini gördük. Böyle bir tehditle karşı karşıyayız.

KIRMIZI BÜLTENLERİ İPTAL: Terörle ilgili haklarında kırmızı bülten çıkartılan 133 kişinin kırmızı bültenleri iptal edildi. Bu da uluslararası iş birliği kavramına şüpheyle bakmamıza sebep teşkil ediyor.

GRİ ALAN: Siber saldırılar, Birleşmiş Milletler yasasının güç tanımına dahil edilmedi. Bu yüzden milletlerarası rekabette gri bir alan oluşuyor.

TEDBİR ALINDI: Sadece terör ve uyuşturucuya yönelik son bir yıl içerisinde 12 bin sosyal medya hesabında tedbir alındı.

Haberin Devamı