Gazete Vatan Logo

Bilirkişi raporlarına denetleme geliyor

TMMOB olarak, iş kazalarında hazırlanacak bilirkişi raporlarında kararsızlık varsa, bir ekip oluşturacaklarını söyledi.

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Sekreteri Zafer Güzey, Mecidiyeköy Torun Center’da meydana gelen asansör kazasına ilişkin davada tutuklu olarak yargılanan 4 sanığın bilirkişi raporunun ardından serbest kalması ve davada başka tutuklu sanık olmaması üzerine Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) olarak bundan sonra yaşanacak iş kazalarının ardından düzenlenecek bilirkişi raporlarını denetleyip hatalı kısımları ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Güzey davada bilirkişi raporunu hazırlayan ekibin toplamda 11 kişiden meydana geldiğini ve bunlardan sadece 5'inin üniversite mezunu olduğunu belirterek, raporun Torunlar GYO'yu suçlu olarak gösterdiğini, ancak Torunlar hakkında bir mütalaa hazırlanmadığını bu şekilde de kamu vicdanı açısından sorun yaratıldığını belirtti. Bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu da vurgulayan Güzey, söz konusu raporun ölen işçilerin tazminat ödemesine dahi sebep olabilecek nitelikte olduğunu söyledi.

Bundan sonra TMMOB olarak, iş kazalarında hazırlanacak bilirkişi raporlarında kararsızlık varsa, tarafsız olarak raporun yanlış taraflarını ortaya çıkaracak bir ekip oluşturacaklarını söyledi.

Haberin Devamı