Gazete Vatan Logo

Bilirkişi Aslı’yı suçlu buldu

Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüyle ilgili şoke eden bir rapor hazırlandı

Antrenman yaparken yaşamını yitiren milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüyle ilgili şoke eden bir rapor hazırlandı. Bilirkişi standart dışı yapılan kar perdelerini değil, Aslı’yı suçlu buldu. Acılı anne Ayşe Nemutlu, “Çok komik” diyerek isyanını dile getirdi.

ERZURUM’da, geçen 12 Ocak’ta Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken kayağının ayağından çıkması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüyle ilgili hazırlanan yeni bilirkişi raporu tamamlandı. Kazayla ilgili ilk rapor Yrd.Doç.Dr. Fatih Kıyıcı tarafından hazırlanmıştı. Nemutlu’nun ölümünde ihmal ve eksikliklere dikkat çeken Kıyıcı, raporunu soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Dalak’a sunmuştu. Ancak Dalak, raporu yetersiz bulunca bir bilirkişi olarak Türkiye Kayak Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orcan Mızrak’ı atadı. Mızrak, olayın gerçekleştiği Konaklı’da inceleme yaptıktan sonra 21 Haziran günü hazırladığı raporu Savcı Dalak’a verdi. Mızrak, raporda kar perdelerini değil de, Aslı’yı suçlayınca genç kızın acılı ailesi isyan etti. Rapor ile ilgili olarak önceki gün Erzurum’a gelen anne Ayşe Nemutlu ile avukatı, Savcı Hasan Dalak ile görüştü. Yeni bilirkişi raporunun ’yanlı’ olduğunu ileri süren Ayşe Nemutlu, “Aslı’nın düşmeyi bilmediği belirtiliyor. Yani herhangi bir tehlike ile karşılaştığında, milli sporcunun düşmeyi bilmediği konusunda suçlamışlar.

Antrenörleri ise pistin koşullara uygun olmadığı halde kaymaya izin verdiği için suçlanmış. Ölüm sebebinin kar perdeleri değil de Aslı’nın düşmesi ile ilgili olduğunu savunuyorlar. O kadar komik ki” dedi. Baba Ahmet Metin Nemutlu da, “Tamamen palavra ve tek taraflı bir rapor” diye konuştu.

ERKEN VEDA

Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun hedefi Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmekti. Ancak o talihsiz kaza geçit vermedi.

Suçlayan uzman kurum üyesi

Annenin isyanı

Kızı Aslı Nemutlu’nun davasını yakından takip eden Ayşe Nemutlu, raporun haberini alınca hemen Erzurum’a gitti.
Nemutlu, raporun detaylarını öğrenince şok geçirdi.

Haberin Devamı