Gazete Vatan Logo

Bilim uğruna iki eli gitti sol gözü de tehlikede

Antalya’da bir evde deney yapıldığı sırada meydana geldiği iddia edilen patlamada ağır yaralanan 17 yaşındaki gencin iki elini kaybettiği, sol gözünün ise kurtarılmaya çalışıldığı belirtildi

Bilim uğruna iki eli gitti sol gözü de tehlikede

Antalya’da bir evde meydana gelen patlamada ağır yaralanan 17 yaşındaki Altuğ Özışık’ın iki elini kaybettiği bildirildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Özcanlı, yaptığı yazılı açıklamada, önceki akşam saatlerinde meydana gelen patlamada hastanelerine yaralı olarak getirilen Altuğ Özışık’ın gece ameliyata alındığını belirtti. Hastanın yapılan tüm müdahalelere rağmen iki elini bileğinden kaybettiğini ifade eden Prof. Dr. Özcanlı, “Ortopedi ameliyatından sonra sol gözüyle ilgili gereken tüm müdahale yapıldı. Sol gözün durumu zamanla belli olacak. Takip altında olacak. Gözün ardından plastik cerrahi ekibi yüzündeki doku yaralanmalarına müdahale etti. Ameliyat beş saat sürdü. Şu anda hayati tehlikesi yok” dedi.

Özcanlı, hastanın tedbir amacıyla tutulduğu yoğun bakımdan ilerleyen saatlerde çıkarılabileceğini belirtti. Olayda yaralanan anne Hatice Özışık’ın ve baba Tuncay Özışık’ın ise taburcu edildiği öğrenildi. Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi’nde bulunan 8 katlı bir apartmanın 7. katındaki evde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, patlamada deney yaptıkları öne sürülen TÜBİTAK Gözlemevi’nde görev yapan Tuncay Özışık, eşi Hatice Özışık ve oğulları Altuğ Özışık yaralanmıştı. Hafif yaralı çift, ağır yaralı oğullarını otomobille yakınlardaki özel bir hastaneye götürmüş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Haberin Devamı

Roket deneyi yaparken patladı

Altuğ Özışık, 2017 Nisan Ayında Antalya’da Fizy tarafından düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması’na katıldı. Altuğ’un müzik grubu arkadaşlarından Yaren Soydan, arkadaşını anlattı: “Altuğ çok yetenekli ve başarılı bir arkadaşım. İki tutkusu var. Biri müzik; diğeri bilim. Hatta 20’nci Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği’ne katılmak için çalışmalar yaptığını biliyoruz. Hastaneye ziyaretine gittim. Hâlâ yoğun bakımda olduğu için göremedim.” Olay sırasında Altuğ Özışık ve ailesine en büyük zararı balkonda bulunan ve roket deneylerinde kullanılan ufak tüpteki gazın patlaması neden verdi. Evde yapılan incelemede ise boş roket ve havayi fişekler bulundu.

Haberin Devamı