Gazete Vatan Logo

Bilim için yaz okulları

2013 yaz aylarında fizik, matematik, astronomi ve kozmoloji konularında başlatılan Feza Gürsey Yaz Okulları’nda bu yıl mantık alanında bir yaz okulu da yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi ve Bilim Akademisi tarafından düzenlenen Feza Gürsey Yaz Bilim Okulları, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik yoğun programlarıyla Boğaziçi Üniversitesi’nin Kandilli Kampüsünde eğitime başlıyor. 2013 yaz aylarında fizik, matematik, astronomi ve kozmoloji konularında başlatılan Feza Gürsey Yaz Okulları’nda bu yıl mantık alanında bir yaz okulu da yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi ve Bilim Akademisi desteğiyle kapılarını açan Feza Gürsey Yaz Okulları, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik yoğun programlarıyla Ağustos ve Eylül ayları boyunca bilimsel gelişime destek olacak dersler veriyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli kampüsünde eski Feza Gürsey Enstitüsü Binasında her biri alanında uzman öğretim görevlilerinin ders vereceği Feza Gürsey Yaz Okullarında bu sene 5 ayrı program hazırlandı. Tüm üniversitelerden öğrencilerin ücretsiz olarak kabul edildiği programda bilimsel araştırmalar yapmak isteyen öğrencilere temel bilgiler sunuluyor.

Haberin Devamı

180 genç bilim insanının katılacağı Feza Gürsey Yaz Okulları 2014’te Boğaziçi Üniversitesi ve Bilim Akademisinin yanı sıra Hakkı Ögelman Astronomlar için Fizik, Fizikçiler ve Astronomlar için Bilgisayarla Hesaplama Teknikleri Yaz Okulları’na Türk Astronomi Derneği; Erdal İnönü Fizikte Diferansiyel Geometrik ve Topolojik Metotlar Yaz Okulu’nda Sevinç Erdal İnönü Vakfı katkıda bulunuyor.

Feza Gürsey Yaz Okulları için lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımını desteklemek üzere TÜBİTAK desteğine başvuruldu.

2014 yaz dönemi için açılan yaz okulları;

4 - 8 Ağustos 2014 - Hakkı Ögelman Astronomlar için Fizik Yaz Okulu

13 - 22 Ağustos 2014 - Hakkı Ögelman Fizikçiler ve Astronomlar için Bilgisayarla Hesaplama Teknikleri Yaz Okulu

25 -29 Ağustos 2014 - Erdal İnönü Fizikte Diferansiyel Geometrik ve Topolojik Metotlar Yaz Okulu

1 -12 Eylül - Kozmoloji ve Astroparçacık Fiziği Yaz Okulu

22 - 26 Eylül 2014 Mantık Yaz Okulu