Gazete Vatan Logo

Bilgisayarını satmak istedi dolandırıcıların hedefi oldu

Yazılımcı Adem İlter bilgisayarını satmak için internette ilan verdi. Dolandırıcıların hedefi olan İlter herkesi uyardı; "Ben bu tuzağa düştüm siz düşmeyin"

Bilgisayarını satmak istedi dolandırıcıların hedefi oldu

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki yazılımcı Adem İlter dolandırıcıların son kurbanı oldu. İkinci el eyşa satılan internet sitesinde bilgisayarını satışa sunan Adem İlter nasıl dolandırıldığını anlattı.

İlanı görüp arandığını ve görüşmede pazarlık yapıp anlaştıklarını kaydeden İlter, Güneşli'deki buluşma yerine gittiğinde kimsenin olmadığını, şahsı aradığında ise 'Bu kadar hızlı geleceğini tahmin etmiyordum.Hastanedeyim' yanıtını aldığını söyledi.

İlter, kuyumcu dükkanı olduğunu söyleyen şahsın aynı bölgede birkaç kiracısının olduğunu, kızına sıfır bilgisayar alcağını söylediğini, kayınpederinin dükkanda olmasından dolayı kuyumcu dükkanına değil de kiracının dükkanına teslim etmesini talep ettiğini belirtti.

Ödemeyi soran İlter'e kiracısı olduğunu söylediği dükkanda çalışan İsmail adlı kişiye bilgisayarı bırakmasının ardından kuyumcuya gidip parasını alabileceğini belirtti.

Şüphelinin bilgisayarı alıp çıkarkenki görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı

Dükkana giden İlter, İsmail'i bulduğunu ve bilgisayarı teslim ettiğini söylerken "O sırada teslim ettiğimden emin olmak için telefonu kapattırmadı. Parayı zarfa koyduğunu kuyumcuya gidip alabileceğimi söyledi. Teslimden sonra dükkandan çıktım, 200-300 metre yürüdüm. Bir anda endişelendim ve tekrar aradım açmadı 2-3 kez daha aradım meşgul çalmaya başladı. İşbirlikçileriyle konuşuyordu muhtemelen" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AMAN DİKKAT!

O sırada dolandırıldığını anladığını söyleyen İlter dükkana tekrar gidip bilgisayarı almak istediğini fakat dükkandaki İsmail isimli şahsın kendisi çıktıktan hemen sonra teslim alacak kişinin geldiğini belirtti. Adem İlter dolandırıcıların yöntemini ise şöyle anlattı;"Buluşma noktasında keşif yapıp gözlerine bir dükkan kestiriyorlar ve numarasını arayıp çalışanın ismini öğreniyorlar. Kendisini 2-3 sokak ilerideki esnaf olarak tanıtıp dükkanda olmadıklarını, bu yüzden arkadaşlarının getireceği emaneti almalarını talep ediyorlar. Bu şekilde ortamı kuruyorlar."

Dolandırıcıların inanılmaz bir şekilde oyaladığını, kurbanlarına düşünme süresi bile tanımadığını belirten İlter, bu kişilerin bir şebeke olduğunu vurgulayarak kullanıcıları dikkat etmeleri konusunda uyardı. Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda şahsın eşkali tespit edildi.

Haberin Devamı

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.