Gazete Vatan Logo

Bilgi yarışmaları için insanlar sıraya giriyor

Sıradaki Gelsin programıyla ekrana gelen Emre Karayel'in hayali çiftlik kurmak. At yetiştiriciliği de yapan Karayel, hayalini ve neler beklediğini anlattı...

Bilgi yarışmaları için insanlar sıraya giriyor

Son zamanlardaki yeni çalışmalarınız neler?

Bugünlerde Birol Güven’in yeni oyunu “Ölüm Koçu” üzerinde çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi yeni bir yarışma programı sunmaya başladık; “Sıradaki Gelsin”. Yarışma programının çekimleri devam ediyor. Bir de bir tane daha yeğenim oldu, onunla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Atlarımla da vakit geçiriyorum. Her doğan yeni gün yeniliktir. Dolayısıyla yeğenimle, yarışma programıyla, yeni başlayan oyunun provaları ile geçiriyorum günlerimi.

Sıradaki Gelsin nasıl bir yarışma. Diğerlerinden farkı ne?

İnsanların yarışmak için sıraya girdiği eğlenceli bir program. Soru gruplarımız ve para tüplerimiz var. Sonuçta en çok soruya doğru cevap verip bu tüplerden çekilecek yüksek miktarda paralarla final locasına oturmaya çalışıyor. Diğer yarışmacılar da onu geçmek için yarışıyorlar. En son finale locasında kim kalırsa kazandığı para için saniyelerle yarışıyoruz.

Yarışma-bilgi programlarının geleceği konusunda öngörünüz nedir?

Aslında bilgi yarışmalarına rağbet eskisi gibi değil. Daha çok performans yarışmaları insanların ilgisini çekiyor. Ama bizim yarışmamızın içinde hem bilgi, hem eğlence ve bir yandan da performans da var. O yüzden insanların ilgisini çekiyor diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

İşkoliklere bazen özenirim

Siz hayatınızda neleri bir sıralamaya oturttunuz?

Plan, program yapıp hayatımı sıralamaya sokan biri değilim. Plansız yaşıyorum anlamında söylemiyorum. At yetiştiricisiyim, bu aylar tayların doğum anları. Şu aralar tayların sırasının gelmesini bekliyorum.

Hayatta sizi heyecanlandıran şeyler neler? Ya da nelere tahammül edemezsiniz?

Çocuklar beni heyecanlandırır. Yeğenimin doğması da beni çok heyecanlandırmıştı. Ama aptal yerine konmaya tahammül edemem. Yalanı da sevmem.

Çalışmadan yaşama lüksüne sahip misiniz?

Bunu isterdim. Ama öyle bir lükse sahip değilim. Sadece maddi açıdan değil manevi açıdan da yapmayı istediğim şeyler var. O yüzden de çalışmak zorundayız. Gayrimenkul yatırım danışmanlığı şirketimiz var. Onun dışında at yetiştiriciliği yapıyorum. Çiftlik sahibi olmak istiyorum.

Haberin Devamı

Kendinize dair eleştirdiğinizi, zor yönleriniz neler?

Tembel bir insan değilimdir ama işkoliklere bazen özendiğim oluyor. Lafım dinlenmediğinde zor bir insan olabiliyorum bazen. Arkadaşım olmak zor değildir. Bana bir şeyi beğendirmek de zor değildir. Çünkü her şeyin bir değeri olduğuna inanırım. Eleştirdiğim yönüm ise az okumak. Daha çok okumalıyım.