Gazete Vatan Logo

Bilgi Üniversitesi’nden “Uluslararası Diploma”

İstanbul Bilgi Üniversitesi Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’nın bir üyesi

Öğrenci ve akademisyenlerin “birlikte öğrenme ve üretme” sürecinin uluslararası kalite ve standartlarda en üst noktaya ulaşmasını amaçlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi, bugün yabancı öğrencilerin de tercih ettiği bir dünya üniversitesi oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi, 240 binin üzerinde öğrencisi ve 15 bin öğretim üyesi bulunan Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’nın bir üyesi. Bu stratejik işbirliği, 15 ülkeden 23 üniversiteyle öğrenci ve öğretim üyesi değişiminden akademik araştırmalar yürültülmesine kadar pek çok fırsatlar veriyor. BİLGİ öğrencileri:

Ağdaki üniversitelerde istedikleri sayıda dönem geçirebilir ve yaz okullarına katılabilirler.

Öğrenim sürelerinin son iki yılını ağdaki üniversitelerde geçirirlerse çift diploma alabilirler.

Ağ içinde yer alan bazı üniversitelerde lisans eğitimlerinin dördüncü yılını geçirip, öğrenimlerine bir yıl daha devam ederlerse lisans diplomalarının yanı sıra devam ettikleri üniversiteden yüksek lisans diploması da alabilirler.

BİLGİ Meslek Yüksekokulu öğrencileri dikey geçiş imkânını sadece BİLGİ içinde değil Laureate ağı içindeki üniversitelerde de kullanabilecekler. Ayrıca eğitim süreleri içinde bir akademik dönemi Laureate ağı içindeki üniversitelerden birinde geçirme şansına da sahip olabilecekler. Bu imkânlardan faydalanmak için yabancı dil seviyesi ve akademik başarı şartlarını getirmek yeterli olacak.

Küresel deneyim kazanıyorlar
Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi BİLGİ’nin Erasmus Programı kapsamında, 20 Avrupa ülkesinden 84 üniversiteyle 100’den fazla değişim anlaşması bulunuyor. BİLGİ öğrencileri, anlaşmalı üniversitelerde bir dönem veya bir akademik yıl süreyle öğrenim görerek küresel bir deneyim de kazanıyor.

Dünyanın en saygın okullarından Londra Üniversitesi’ne bağlı London School of Economics and Political Science (LSE) ile BİLGİ’nin on yılı aşkın süredir yürüttüğü Üstün Başarı Programı’na dahil olan öğrenciler ise İstanbul Bilgi Üniversitesi diplomasının yanı sıra London School of Economics and Political Science diploması da alabiliyorlar.

Fakülteler ve bölümler
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde İşletme, Uluslararası Finans, İşletme Enformatiği, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Ekonomi, İşletme-Ekonomi, Avrupa Birliği İlişkileri, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümleri ve London School of Economics (LSE) ile ortak yürütülen Matematik-Ekonomi ve Ekonomi-İşletme Üstün Başarı Programları olmak üzere 11 bölümde eğitim veriliyor.

İletişim Fakültesi bünyesinde Halkla İlişkiler, Medya İletişim Sistemleri, Reklamcılık, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi, Sinema-Televizyon Bölümleri’nin yanı sıra özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden, Görsel İletişim Tasarımı, Fotoğraf ve Video, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümleri yer alıyor.

Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Karşılaştırmalı Edebiyat, Tarih, Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Finans Matematiği, Psikoloji, Sosyoloji ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alan Müzik Bölümü.

Hukuk Fakültesi’nde Hukuk Bölümü’nde eğitim veriliyor.

Meslek Yüksekokulu bünyesinde Genel İşletme, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Uluslararası Ticaret Yönetimi, Televizyon ve Radyo Programcılığı ile bu sene yeni açılacak İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı, Tasarım ve Basım-Yayımcılık, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık olmak üzere 7 ön lisans programı yer alıyor. Bu programlardan mezun olanlar Dikey Geçiş Sınavı ile lisans bölümlerine geçiş yapabiliyor.

BİLGİ’den başarıya, kültüre sanata ve spora destek bursu

Bugün yabancı öğrencilerin de tercih ettiği bir dünya üniversitesi olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde lisans öğrenimi verilen programların tümünde burs kontenjanı var

ÖSS BURSU
Ortalamaya ve sınıf geçme durumuna bakılmaksızın, tüm öğrenim süresince (maksimum 7 sene) devam eder.

BAŞARI BURSU
Her program ve sınıfın, ilgili program tarafından belirlenenen koşul ve kriterleri yerine getiren bir burssuz öğrencisine bir sonraki akademik yıl boyunca öğrenim ücretinden yüzde 50 indirim sağlanır.

SPOR BURSU
Bir spor dalında Milli Takım seviyesine yükselmiş veya okul takımına seçildikten sonra yüksek performans göstermiş öğrencilere, Spor Koordinatörlüğü’nün önerisi ve Burs Komitesi’nin değerlendirmesi sonucunda karşılıksız verilir.

SANAT VE KÜLTÜR BURSU
Sanat ve kültür alanında ulusal ve uluslararası platformda çalışmalarıyla ün kazanmış öğrencilere Burs Komitesi’nin tespit edeceği oranlarda karşılıksız verilen burslardır.

ULUSLARARASI BAKALORYA (IP) BURSU
Uluslararası Bakalorya diplomasına sahip öğrencilere, kayıt sırasında ibraz etmeleri halinde IB diploma derecelerine göre yüzde 10 ile yüzde 30 arasında indirim sağlanıyor.

KARŞILIKLI BURS
BİLGİ’de hazırlık sınıfı sonrasında 1. sınıfı başarıyla tamamlamış öğrenciler arasından maddi durumu elverişli olmayanlar, Üniversite Burs Komitesi’nin onayıyla verilen Kısmi Karşılıklı İhtiyaç Bursu’ndan yararlanabilir. Karşılıklı Burs’un geri ödemesi mezuniyetten 2 yıl sonra başlar ve burs alınan sürenin iki katı kadar bir süre için taksitlendirilebilir.

Öğrencilerimizi geleceğin en iyileri olarak hazırlıyoruz
İSTANBUL Bilgi Üniversitesi, sıradan düşüncelerle vasat insanlar yetiştirmeye karşı çıkıyor. 21. yüzyılın ’Bilgi Toplumu’ için iddialı bir eğitim, geniş vizyon ve en iyi olanaklarla yetişecek üst düzey yönetici-sanatçı-bilim adamlarına, cesur girişimcilere ve Türkiye’yi değiştirecek liderlere ihtiyacımız var. Öğrencilerimizi, ’sadece bugünün değil, geleceğin en iyileri’ olarak hazırlamayı hedefliyoruz.

1998 yılından bu yana mezun vermemize rağmen gördüğüm tablo inanın bizi bile şaşırtıyor. Bir mezunumuz Japonya’da şirket kurarak son derece başarılı olmuş, bir diğeri en önemli TV kanallarından birinin New York temsilciliğini yapmış, bir başkası dünyaca ünlü bir mali denetim firmasında uzman profesyonel, Türkiye’nin en genç siyasi partisinin lideri BİLGİ mezunu...

Öğrenci temsilcileri
Uluslararası hukuk yarışmalarında Türkiye’yi temsil eden, Dünya Bankası girişimcilik yarışmalarında projeleriyle birincilik alan, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle topluma ışık tutan çok sayıda öğrencimiz var. Öte yandan Öğrenci Birliği’nin BİLGİ’de özel bir yeri var. Öğrenci temsilcileri Üniversite Yönetim Kurulu toplantılarına katılarak kararların oluşmasında söz sahibi oluyorlar, üniversitelerini ve sistemi kıyasıya eleştirerek reformlara öncülük ediyorlar.

Öğrencilerimiz, BİLGİ’nin ’özgürlükçü-tartışmacı-eleştirel’ atmosferinde farklı fikir ve dünya görüşleriyle tanışıyor, toplumsal barış ve daha mutlu bir gelecek için hoşgörünün önemini kavrıyor. Kulüplerdeki eğlenceli ve yaratıcı etkinlikler, BİLGİ’lilerin gerek özel, gerekse iş hayatlarında ’farklılık yaratan’, ’özel’ bireyler olmalarına katkıda bulunuyor.

Dünya vatandaşı olmak
Üniversite, evrensel değerlerin ve bilginin tartışıldığı, eskinin sorgulandığı, yeninin arandığı bir kurumdur. Ulusal sınırların aşıldığı 21. yüzyılın dünyasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi sizlere çok özel bir olanak sunuyor. BİLGİ artık dünyanın 15 ülkesinde 24 üniversitenin oluşturduğu Laureate Universities Network’ün bir üyesi. BİLGİ öğrencisi, öğreniminin bir bölümünü ya da tamamını bu okullarda sürdürme hakkına sahip. Aynı şekilde bu okullardan da BİLGİ’ye çok sayıda öğrenci gelecek. Böylece BİLGİ’nin sağladığı ’uluslararası ortamda’ hem öğrenciliğiniz boyunca hem de mezun olduktan sonra kendinizi gerçek bir ’dünya vatandaşı’ olarak görmenin ayrıcalığını yaşayacaksınız...

BİLGİ Tanıtım Günleri
İSTANBUL Bilgi Üniversitesi, tercih döneminde üniversite adaylarının ve velilerin sorularını yanıtlayabilmek amacıyla 16 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında fakülteler, bölümler ve meslek seçimi konularında danışmanlık hizmeti veriyor. Tanıtım Günleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yeni kampüsü santralistanbul’da gerçekleşecek. Eğitim uzmanları, fakülte dekanları ve bölüm başkanlarının katılımıyla düzenlenecek seminerlerde fakülteler, bölümler ve meslek yüksekokulu hakkında bilgi verilecek.

16, 19, 25 ve 30 Temmuz tarihlerinde ise eğitim uzmanı Sait Gürsoy ve Meltem Tunç “ÖSS Doğru Tercih” başlıklı seminerle üniversite adaylarına yol gösterecek. Yıl boyunca BİLGİ ile ilgili tüm sorulara cevap veren İletişim Merkezi (0212 444 0 428), tercih döneminde de üniversite adaylarının hizmetinde olacak. Öğrenci ve velilerin santralistanbul’a ulaşımı her gün 10.00 - 17.30 saatleri arası Taksim AKM’nin önünden kalkan servislerle sağlanacak.

Ayrıntılı bilgi için

www.bilgi.edu.tr

0212 444 0 428

lisans@bilgi.edu.tr

Zengin kütüphaneler
İSTANBUL Bilgi Üniversitesi’nin kütüphaneleri kitap, dergi, nota, müzik CD’si, video kaset, DVD ve benzeri yaklaşık 100.000 kaynak içeren zengin bir koleksiyona sahip. Ayrıca sanal kütüphanede 28.000’den fazla elektronik dergi, 32.000 e-kitap, 37 adet elektronik veri tabanı ve ansiklopediler bulunuyor. Bu kaynaklara günün 24 saati kampüs içinden veya dışından internet üzerinden erişilebiliyor.

KAMPÜSLER

santralistanbul
Kazım Karabekir Caddesi

No:1 Eyüp/Haliç

Dolapdere Kampüsü
Kurtuluşderesi Caddesi
No: 47 Dolapdere

Kuştepe Kampüsü
İnönü Cad. No: 28

Kuştepe/Şişli

Haberin Devamı