Gazete Vatan Logo

Bilgi teknolojilerinde İndeks, iletişimde Türk Telekom zirvede

Bilgi teknolojilerinde İndeks, iletişimde Türk Telekom zirvede

M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri tarafından yapılan Türkiye’nin önde gelen 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nın sonuçları açıklandı. İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması bu yıl 17’nci kez gerçekleştirildi. Bilişim teknolojilerinin toplam 58 kategoride 500 şirketle ciro sıralamasına göre bilgi teknolojileri ve iletişim teknolojileri sektörlerinin ilk 5 şirketi ödüllendirildi.

Dev şirketlerin rekabeti

Bilgi Teknolojileri şirketleri arasında liderliği İndeks Bilgisayar alırken, Teknosa ikinci, Penta üçüncü, Hewlett-Packard dördüncü, Multinet ise 5’inci oldu. İletişim Teknolojileri şirketleri sıralamasında zirve Türk Telekom’un oldu. Onu sırasıyla Turkcell, Vodafone, Genpa ve KVK izledi. Son 1 yılda en fazla büyüyen bilişim şirketi Kalepro olurken, son 3 yılda en iyi performans gösteren bilişim şirketi ise Datagate olarak belirlendi.

90 milyar TL’yi aşacak

Bilişim 500 sıralamasında yer alan şirketlerin gelirleri bir önceki yıla göre TL bazında yüzde 16.5 büyüdü. 89 yeni şirketin sıralamaya girdiği Bilişim 500’de yüzde 100’ün üzerinde büyüme gösteren şirket sayısı 25 adet oldu. 2016 yılı sonunda Türkiye Bilişim Pazarı’nın yüzde 10 büyüyerek 90 milyar TL sınırını aşması bekleniyor.

Haberin Devamı