Gazete Vatan Logo
Magazin Bilgi dolu festival!

Bilgi dolu festival!

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen yaratıcı öğrenci festivali Project’04, santralistanbul Kampüsü’nde başladı

Bilgi dolu festival!

Bu yılki teması ‘Sınırlar’ olarak kurgulanan festivalin açılışı, Gülbaba Müzik’ten Serhan Lokman ve Ahmetcan Taşdemir’in ana temaya özgü performansıyla gerçekleştirildi. Project’04, farklı bölümlere ait sergiler, performanslar, söyleşiler ve atölyelerle dolu dolu geçecek. 27 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek festival, tüm sanatseverleri santralistanbul Kampüsü’nde buluşturacak.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, “Project’04 bu yıl ‘sınırlar’ temasıyla kurgulandı. Sınır; çok üretken ve insanın yaratıcılığını, düşünce derinliğini belirleyen bir tema. Bir yıl boyunca bu tema üzerinde çalıştık. 10 program, 5 bölüm ve 3 bin 500’den fazla öğrenciden oluşan bir fakültenin projelerini toparlamak, seçmek kolay olmadı” dedi.

Dijital oyunlar

Bu yıl Project’04’e ilk kez dahil olan Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, tasarımlarını öğrencilerin yaptığı altı farklı oyun ile ana sergiye katılacak. Genel temasını ‘sınırlar’ kavramının oluşturduğu, A Way Out, Inside, Retirement, Sınır İttirmece, To York ve Way of Mouse oyunları festivalde sergilenecek.

Haberin Devamı