Gazete Vatan Logo

Bilecik'te otobüs şarampole uçtu

Bilecik'in Bozüyük İlçesinde virajı alamayan yolcu otobüsü şarampole uçtu. Kazada devrilen otobüste bulunan 31 kişi yaralandı.

Bilecik'te otobüs şarampole uçtu

Kaza, saat 01.00 sıralarında Bozüyük İlçesi Kütahya yol ayrımında meydana geldi. Konya'dan Edirne'ye gidin 58 yaşındaki Hakkı Çoban yönetimindeki 42 BHB 03 plakalı otobüs, virajı alamayarak şarampole uçtu. Kazada yan yatarak devrilen otobüste şoförle birlikte 31 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Bozüyük ve Bilecik'teki hastanelere kaldırıldı.

ELYAF BALYALARIN ÜZERİNDEN YUVARLANDI

Yolcu otobüsünün şarampole uçtuğu yerde daha önceden bir TIR'ın kaza yaptığı ve TIR'ın taşıdığı elyaf balyalarının halen kaza yerinde bulunduğu, otobüsün de bu balyaların üzerinden yuvarlandığı belirtildi. Elyaf balyaların yumuşak olması nedeniyle otobüs yolcularını koruduğu ve can kaybının olmadığı bildirilirken kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Sağlık ekiplerince Bilecik ve Bozüyük'teki hastanelere kaldırılan yaralılardan durumu ağır Fahrettin Uzan ve Mehmet Ecir, Eskişehir Devlet Hastanesine, Mualla Özbayat ise Konya'ya sevk edildi.

Bilecik ve Bozüyük'teki hastanelerde tedavileri tamamlanan 29 kişi taburcu edildi.

Yaralılardan Ramazan Boz, AA muhabirine, kazanın olduğu yerde keskin bir virajın bulunduğunu belirterek, ''Otobüs virajı alamadı. Orada daha önce de devrilmiş araçların malzemeleri vardı. Biz o malzemelerin üzerine savrulduk." dedi.

Haberin Devamı