Gazete Vatan Logo

Bilderberg’de yapay zekayı konuşacaklar

Dünyanın önde gelen siyasetçi ve iş adamlarının bir araya geldiği ‘Bilderberg Toplantıları’nın bu yılki ayağında Avrupa’da yükselen popülizm ve yapay zekanın geleceği konuları masaya yatırılacak

Bilderberg’de yapay  zekayı konuşacaklar

Komplo teorisyenleri tarafından ‘Dünyayı yöneten gizli topluluk’ olarak nitelendirilen Bilderberg Grubu’nun bu yılki toplantıları, İtalya’nın Troino kentinde gerçekleştirilecek.

1954 yılında Avrupa ile Kuzey Amerika arasında diyaloğu geliştirmek için başlatılan toplantılara her yıl dünyanın dört bir köşesinden yüzlerce siyasetçi ve iş adamı ile sektörlerinin uzman isimleri katılıyor. Bu yılki toplantılarda başlıca tartışma konularından birisi Avrupa’da artan popülist hareketler. Pek çok siyasi analist, İtalya’da popülist çizgideki 5 Yıldız ve Lig partilerinin iktidara gelmesinin Avrupa siyasetindeki değişimin göstergesi olduğunu savunuyor. Toplantının gündem maddeleri arasında en ilgi çekici olanlarsa yapay zeka ve kuantum programlama.

Daha önce Ali Babacan’ın müdavimi olduğu toplantıya bu yıl Ak Parti hükümetini temsilen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılacak. Toplantıya Türkiye’den giden isimler arasında Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doçent Doktor Behlül Özkan ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Yardımcı Doçent Canan Dağdeviren de bulunuyor.

Haberin Devamı

23 ülkeden toplam 131 ismin katılacağı toplantılar sırasında olası protesto gösterilerine engel olmak için yoğun güvenlik önlemleri alınıyor.

Türk mucit de davetli
Bu yılki Bilderberg toplantılarına katılacak isimler arasında 1985 doğumlu fizik mühendisi Canan Dağdeviren de yer alıyor. Harvard Üniversitesi’nin ‘Genç Akademi’ üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçilen ilk Türk olan Dağdeviren, geliştirdiği pilsiz çalışan giyilebilir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden cihazla adından söz ettirmeyi başarmıştı. Dağdeviren geçtiğimiz yıllarda Forbes dergisinin 30 yaş altı bilim insanı listesinde de yer almıştı.