Gazete Vatan Logo

Bild’teki köşesinde ‘İslam çok rahatsız ediyor’ dedi

Alman Bild Am Sonntag gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Nicolaus Fest, dün yayımlanan “İslam, entegrasyona engel” başlıklı yorumunda, Müslümanları ırkçılıkla, hoşgörüsüzlük ve anti-semitizmle suçladı, Almanya’nın göçmen ya da mülteci kabul ederken bunu dikkate alması gerektiğini iddia etti. Kendisinin dinlere saygılı bir ateist olduğunu savunan Fest, makalesinde “Tanrıya inanmıyorum ama Hristiyanlık, Yahudilik ya da Budizm de beni rahatsız etmiyor. Sadece İslam artan oranda beni rahatsız ediyor” sözlerine yer verdi.

Ağır suçlamalar

Müslümanları anti-semitizmle, ırkçılıkla, kadın-erkek eşitliğine saygı duymamakla suçlayan Fest, “Müslüman kökenli gençlerin orantısız boyutta suç işliyor olmaları beni rahatsız ediyor. İslam’ın kadın ve eşcinsellere öldürmeye hazır hoşgörüsüzlüğü rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

Büyük tepki çekti

Almanya’da muhalefette olan Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck, gazete yönetimine çağrıda bulunarak, “Bild yorumundan dolayı bütün Müslümanlardan özür dilemeli” ifadelerini kullandı. Yeşiller Partisi’nin Türk asıllı milletvekili Özcan Mutlu da “Bu karalama değil saf ırkçılıktır, düşünce özgürlüğüyle alakası yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Thorsten G. Schneiders de “En büyük gazete olan Bild böyle tahriklerde bulunurken, kimse Almanya’daki yaygın İslam düşmanlığından şüphe duymamalı” ifadelerini kullandı.