Gül ilk gün hangi Türkiye ile kucaklaştı?

Haberin Devamı

Abdullah Gül’ün iddiası kendisine oy veren vermeyen, protesto eden etmeyen, benimseyen benimsemeyen bütün Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacağı yönünde idi. Bu iddia ile yola çıktı ve görevi dün Ahmet Necdet Sezer’den devraldı.

11. Cumhurbaşkanı Gül için ilk gün sıkıntılıydı. Askerlerin ve yüksek yargının bir bölümünün yemin törenini protesto etmesi, CHP’nin boykotu elbette canını sıkmıştı.

Ama sonuçta Gül de partisi de hedefe ulaştı. Görevi devraldıktan hemen sonra Çankaya Köşkü’nde küçük bir kutlama resepsiyonu verdi.

Normal, çok hoş bir davranış. Ama bu resepsiyonun veriliş biçimi ve davetlileri dikkatlice bakıldığında hiç de hoş olmayan, Gül’ün başlangıçtaki iddiasıyla da ters düşen bir durum sözkonusu.

Mini kutlama resepsiyonu, belli ki türban hassasiyeti dikkate alınarak eşsiz düzenlenmiş.

Davetliler ve katılımcılar da ilginç.

Başbakan Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyeleri...

Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Başkanlık Divanı’nın AKP’li üyeleri...

AKP’li Kayseri Milletvekilleri...

Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün...

Ankara Valisi Kemal Önal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek...

Basının görüntü almasına izin verildi ama resepsiyona kabul edilmedi.

Fakat kutlama resepsiyonunda Gül’ün özel hukuku olan üç gazeteci de davetliler arasındaydı. Yeni Şafak Gazetesi’nden Fehmi Koru ve Ali Bayramoğlu ile Sabah yazarı Nazlı Ilıcak...

İşte Gül’ün ilk gün kucaklaştığı Türkiye’nin temsilcileri bu kadar...

Sadece dün hukuksal bağını kopardığı partisinin siyasetçileri vardı ilk gün Köşk’te. Ne CHP’den Gül’ün hemşehrisi Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, davet edildi, ne de başka bir temsilci. Hadi CHP boykot ediyor o nedenle davet edilmediler. Acaba MHP’den, DSP’den, DTP’den niye hiç temsilci davet edilmedi? Davet edilselerdi o Köşk’teki ilk günün fotoğraf karesine muhalefet temsilcileri de girmiş olsaydı görüntü daha şık olmaz mıydı? MHP’den Gül’ün hemşehrisi ve cumhurbaşkanlığı seçimindeki sembolik rakibi Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, Meclis’in CHP’li Başkanvekili Güldal Mumcu, MHP’li Başkanvekili Meral Akşener, ihmal edilmeli miydi?

“Planlı değildi. Aceleye geldi. Onun için davetli listesi dar tutuldu, sadece hükümet ve Ankara’daki sivil toplum örgütleri telefonla davet edilebildi” denebilir.

İyi de Odalar Birliği Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkanı telefonla aranıp davet edilirken, Barolar Birliği Başkanı, Türk-İş Başkanı, Ziraat Odaları Birliği Başkanı niye kimsenin aklına gelmedi?

Yine denebilir ki; “Bu resmi bir davet, planlı bir resepsiyon değildi. Onun için yakın çevre çağrıldı. Ayrıca davetliler listesini de Cumhurbaşkanı o telaş ve heyecan içerisinde kendisi hazırlamadı, Danışmanları hazırladı...”

İyi de özellikle ilk dönemde Cumhurbaşkanı Gül’ün attığı her adımın mercek altında tutulacağını, her adımından bir anlam çıkarılmaya çalışılacağını danışmanlar bilmiyor mu?

O gün seçileceği ve Köşk’e çıkacağı günler öncesinden bilindiği halde, niye önceden planlanmadı?

Niye bu mini resepsiyon sadece Cumhurbaşkanlığı sürecinde Gül’e destek olanların bulunduğu bir zafer kutlaması görüntüsüne büründürüldü?

DİĞER YENİ YAZILAR