Gazete Vatan Logo

Bigadiç’te alay konusu olan inek heykeli kaldırıldı

Bigadiç’te alay konusu olan inek heykeli kaldırıldı

Balıkesir’in Bigadiç İlçesi Belediye Başkanı AK Partili İsmail Avcı’nın, süt üretimiyle tanınan ilçenin girişine birebir ölçülerde yaptırdığı inek heykeli, sosyal medyada alay konusu oldu. Bir hafta döner kavşakta duran ve bir gece yarısı kaldırılan heykelin nerede olduğu merak konusu oldu.

Balıkesir’in 28 bini damızlık 83 büyükbaş, 68 bin 500’de küçkbaş hayvanı ile günlük 300 bin litre süt üretimiyle ikinci sınada yer alan ilçesi Bigadiç’in girişindeki döner kavşağa, geçen hafta Belediye Başkanı İsmail Avcı’nın talimatıyla inek heykeli konuldu.

HALKIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Birebir boyutlarda polyesterden yapılıp, siyah beyaz renge boyanan inek heykeli, lale figürlü iki lamba ile de aydınlatıldı. Ancak heykel, Bigadiçlilar’in tepkisine neden oldu. Sosyal medyada ’İnek Şabanı hatırlatıyor’, ’İnek yerine hiç değilse boğa heykeli olabilirdi’, ’Çok istiyorsan inek heykelini belediyenin önüne koysaydın’ gibi tepki mesajları yer aldı.

Bigadiç’in sütünün yanı sıra bor madeni, tahılı, Yağcıbedir’e komşu olması nedeniyle yörük halıları var, içme suyu, termal tessileri gibi pek çok ön plana çıkabilecek değeri varken inek heykelinin konulmasını da eleştiren Bigadiçliler, "İlle de süt ön plana çıkacaksa süt akan şelale ya da güğüm gibi bir heykel yapılabilirdi. Ayrıca bor madeni ve bunu ilçede ilk bulan kişi olan merhum Muharrem Girgin’in heykeli de başka bir alternatif olabilirdi" diyerek, önerilerde de bulundu.

Haberin Devamı

GECE SESSİZ SEDASIZ KALDIRILDI

İlçede günün konusu olan ve kafeteryalarda, kahvelerde, ev sohbetlerinde halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde vatandaşların bir hafta döner kavşakta kaldıktan sonra gelen tepki ve eleştirilen üzerine inek haykeli Pazar gecesi sessiz sedasız bulunduğu yerden kaldırıldı. Bu kez de ’İneği kesmeye götürdüler’, ’İnek kaçtı’, ’İneği, gören ya da yerini bilenler varsa belediyeye bildirsin’ gibi espriler yapıldı. İnek heykelinin nereye kaldırıldığı ve ne yapılacağı ilçede merak konusu oldu.