Gazete Vatan Logo

Beyrut-Ankara arası soygun diplomasisi

Lübnan’da banka soyup Türkiye’ye kaçan hırsızların yakalanması için Başbakan Hariri, Yıldırım’dan yardım istedi. Başbakan’ın durumu MİT’e iletmesi üzerine hırsızlar İstanbul’da bir otel odasında kıskıvrak yakalandı

Beyrut-Ankara arası soygun diplomasisi

Lübnan ile Türkiye arasında diplomatik hareketliliğe neden olan olay, geçtiğimiz ocak ayında yaşandı. Kar maskesiyle girdikleri banka şubelerinden yaklaşık 1 milyon dolar çalan hırsızların izini süren Lübnan istihbaratı, Mohmammed Khal Sido ile Mohammad Ali Yassine adlı iki soyguncunun Türkiye’de olduğunu belirledi. Lübnan güvenlik güçleri Sido ve Yassine’nin aktarmalı uçakla Beyrut üzerinden İstanbul’a geçtikleri bilgisine ulaştı.

Ziyaret öncesi

Suçluların yerinin tespiti üzerine, Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesinde Başbakan Binali Yıldırım ile telefonda görüşen Lübnan Başbakan’ı Saad Hariri’nin soygun olayından da bahsederek suçluların yakalanması için yardım istediği öğrenildi. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım’ın konuyla ilgili MİT’i bilgilendirdiği ve iki banka soyguncusunun yakalanması için talimat verildiği ortaya çıktı.

600 bin dolarla...

MİT’in Lübnan İstihbarat birimi ile temasa geçmesinin ardından kimlikleri belirlenen iki soyguncunun yakalanması için çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmalarda iki Lübnan vatandaşı soyguncunun İstanbul Fatih’te bir otelde kaldıkları tespit edildi. Ankara’dan İstanbul’a gelen özel bir ekip, polis ile koordineli olarak Aksaray’daki otel odasına operasyon düzenledi. Operasyonda iki soyguncu Mohammed Khal Sido ile Mohammed Ali Yassine yanlarında 600 bin dolar para ile yakalandı. İki soyguncu daha sonra Lübnan’a gönderildi.

Haberin Devamı