Gazete Vatan Logo

Beyonce mi? Adele mi?

Sesleri birbirinden muhteşem ama Grammy Ödülleri’nde Beyonce ve Adele’in arasındaki fark bir hayli büyük...

Beyonce mi? Adele mi?

Grammy Müzik Ödülleri'nden bu yıl iki diva geçti: Beyonce ve Adele. Ödüller konusunda yüzü gülen Adele olsa da, sahnede yaptığı konuşmayla Beyonce'yi ağlattı. Her yiğidin harcı değil... En İyi Albüm ödülünü alırken, bu ödülü hayranı olduğu Beyonce'nin hakettiğini haykırdı herkese gözyaşları içinde. Peki, sesleri birbirinden muhteşem bu iki yıldızı karşılaştırmaya var mısınız?

Grammy'de 62 adaylıkla rekor kırdı

Grammy Ödülleri konusunda Adele ve Beyonce arasındaki fark büyük. Adele bugüne dek 15 ödül kazanmış. Ancak aday olup da ödül alamadığı sadece 3 kez olmuş. Beyonce ise rekor kırarak 62 kez aday olmuş ve 22 ödül almış. Yani ödülü kadar hayalkırıklığı da çok. Diğer ödüllere baktığımızda da liderlik Beyonce'de. Adele'in toplam 141 ödülü varken Beyonce'nin 244 ödülü var.

Biri 20 diğeri, 11 yıldır hayatımızda

Ödüllerde fark büyük ama iki sanatçının hayatımızda olduğu süreler arasında da ciddi fark var. Destiny's Child grubuyla Beyonce 1997'den bu yana müzik piyasasında aktif. 6 solo albümü var. 28 yaşındaki Adele ise müzik dünyasına adımını 2006'da, bir arkadaşının demosunu sosyal iletişim sitesi Myspace'te paylaşmasıyla attı. Bir anda dikkatleri üzerine çekti. 2008'deki ilk albümü '19' ile ödülleri toplamaya başladı.

Haberin Devamı

Reklam ve sponsorlara karşı

Ünlü şarkıcı Adele sponsorluklara karşı. Yüzünü kullandırmayı kabul etmiyor. Beyonce ve eşi Jay-Z ise servetlerini bu konsepte borçlu. Beyonce'nin parfümü ve kıyafet tasarımları var. Yıllarca Tommy Hilfiger ve Pepsi gibi markalarla çok sayıda anlaşma yaptı.

Fizik ve stil ne kadar önemli?

İki yıldızı ayıran en büyük fark stilleri. Beyonce yıllardır fiziksel görünüşü ile ön planda. Dolgun hatları ve kıvrımlarıyla birçok kişinin hayallerini süslüyor. Adele ise tam aksi. Üstelik bundan mutlu ve gururlu. Eğer kilolu olmasaydı bugün geldiği noktada olamayacağını ifade edecek kadar da cesur. Herkesin mükemmel, dokunulamaz gösterildiği dünyada normali temsil ettiğini düşünüyor. Bu yüzden herkes onda kendinden bir parça buluyor. Bir süredir yediklerine dikkat ediyor ama kilo vermek gibi bir derdi yok.

Haberin Devamı

Adele ülkesinin en zenginlerinden

Henüz çok genç... Ama hesaplamalara göre Adele İngiltere'nin en zengin kadın müzisyeni. 390 milyon liralık geliri olduğu tahmin ediliyor. Beyonce'nin geliri ise 1 milyar liranın bile üzerinde. Eşi Jay-Z'ninkinden bahsetmiyorum bile...

İkisi de aşık, çocuklu ve mutlu

Gelelim aile hayatına. Beyonce birçok insanın hayallerindeki hayatı yaşıyor. Evli, mutlu, çocuklu. Ünlü rapçi Jay-Z ile 9 yıllık evliliklerinden bir kızları var. Çift geçen hafta bir de ikiz bebek beklediklerini duyurdu. Adele cephesi ise karışık. Birçok genç kadın gibi gözyaşı ve hayal kırıklığı dolu geçmişi. 2011 yılındaki '21' albümü çıkmadan önce yaşadığı ilişki onda derin yaralar açmış. Ama bu kalp kırıklığı onu çok büyük bir yıldız yaptı. Duygusal ayrılık şarkılarıyla hepimizi darmaduman etti. 2012'nin başında ise yeniden aşık oldu. 10 ay sonra da yeni sevgilisinden oğlunu kucağına aldı. Artık çok mutlu.