Gazete Vatan Logo

Beyoğlu’nun sıradışı müzisyenleri!

Beyoğlu’nun sıradışı müzisyenleri!

İstiklal Caddesi dünyanın bir çok farklı ülkesinden gelen sokak müzisyenlerinin buluşma noktası. İşte Beyoğlu’nun gizli yetenekleri...

Savaştan kaçıp sanata sığındılar

Hamode Shekhali ve arkadaşları savaş zamanı Türkiye’ye yerleşen Suriyeli’lerden. Grubun hepsi Suriyeli olmasına rağmen onların yolunu kesiştiren şey Türkiye’ye gelmeleri olmuş. Burada tanışıp ‘’FourBand’’ ismi altında gruplarını kurup, sokak sanatı icra etmeye başlamışlar. Onları İstiklal Caddesi’nde yöresel müziklerini yaparken her gün görebilirsiniz.

Kızılderili modası devam ediyor

Nostalgia, Inka Sol gibi ünlü Kızılderili gruplardan sonra bizleri İstiklal Caddesi’nde karşılayan yeni bir grup var. Henüz bir isimleri olmayan ikili İngilizce de konuşamadığı için bizleri selamlamakla yetindi. Onlar yöresel müzikleri kadar renkli kıyafetleriyle de Beyoğlu’nun adeta ilgi odakları ve herkese fotoğraf çektiriyorlar.

İstiklal’in en deneyimli grubu

Mehrdad Kholghi ise Tahranlı ve eğitimli bir müzisyen. Burada Faslı bir kaç arkadaşıyla birlikte sokak müzisyenliği yapıyor. Şimdilerde ise birlikte hem klasik hem de yöresel tarzlarıyla oldukça başarılılar. Ayrıca başka gruplarla da çalışmaya devam ediyorlar. Onları sadece sokakta değil kendi konserlerini verdikleri mekanlarda da dinlemeniz mümkün.

Haberin Devamı

Sokakta müzik onlar için özgürlük

‘’Toplama’’ isimli grupla henüz iki haftadır birlikte olmalarına rağmen Taylan ve Turgay uzun süredir sokak müzisyenliği yapıyorlar. Bir süre sonra, saksafon ve gitarlarlarıyla yaptıkları müziklerini Tünel’den geçerken tanımamanız imkansız olacaktır. Bu işi çok sevdiklerini söyleyen ikilinin şikayetçi olduğu tek konu ise sokak müzisyenlerine uygulanan amfi kullanma yasağı.

Hem geziyor hem müzisyenlik yapıyor

Vasiliy Chepura Ukraynalı bir kemancı. Ülkesinde bu işin okulunu okuyan Vasiliy bu işi eğlenmek için yaptığını söylüyor. Şu ana kadar dünyadaki bilindik tüm şehirlere gidip gezen ve burada kemanıyla sokakta para kazanan genç müzisyen şimdilerde bir süreliğine Taksim’de. Buradan sonra da gezmeye devam edecek ama İstanbul’u ve Türklerin ilgisini çok sevdiğini söylüyor.

Haberin Devamı