Gazete Vatan Logo

Beyoğlu’nda Emek sineması eylemi!

Çok sayıda sanatçı, yönetmen ve sinema çalışanı katıldı

Beyoğlu’nda aralarında çeşitli sinema meslek örgütlerine mensup oyuncu, yönetmen, senarist ve sinemaseverin bulunduğu yüzlerce kişi, Emek Sineması’nda yapılan inşaat çalışmalarını protesto etmek için eylem yaptı. Çok sayıda sanatçı, yönetmen ve sinema sektörü çalışanının katıldığı eylemde, "Emek yerinde güzel" yazılı pankart asıldı. "Emek bizim, İstanbul bizim", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde slogan atan eylemciler İstiklal Caddesi’ni doldurdu. Emek Sineması’nın bulunduğu sokak girişine kurulan kürsüde çeşitli konuşmalar yapılırken, kalabalık nedeniyle İstiklal Caddesi’nde yaklaşık bir saat yaya akışı sağlanamadı.

Konuşma yapanlardan oyuncu Nurgül Yeşilçay, "Emek bir kamu malıdır. Herkesin malıdır. Biz Emek Sineması’nın yıkılmasını, taşınmasını istemiyoruz. Burası bir kültür mirasıdır. Emek yerinde güzel, Yeşilçam Sokak’ta güzel" dedi.

Daha sonra eylemcilerden bir grup, Emek Sineması’nın önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Eylem basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

Haberin Devamı