Gazete Vatan Logo

Beymen'de yüzler gülüyor

Kadınlar krizi bitirdi Ocak’ta Beymen’deki yazlık ayakkabılar tükendi

İlkbahar-yaz sezonunu açan Beymen’de daha Ocak ayında fiyatı 475 ile 7 bin 450 TL arasında değişen YSL ile Christian Louboutin ayakkabılar tükendi ve yenileri sipariş edilmek zorunda kalındı. Yeni sezon için satışlarında geçen yılın yüzde 80 üzerinde olduklarına dikkat çeken Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, “Türkiye’de kriz bitti. Biz de 2011 bütçemizi yaparken daha cesur davrandık” dedi.

Türk kadını krizi bitirdi, ilkbahar-yaz sezonunu açan Beymen’i daha Ocak ayında tükenen ürünler için yeni sipariş vermek zorunda bıraktı. Beymen mağazalarındaki fiyatı 475 ile 7 bin 450 TL arasında değişen Yves Saint Laurent ile Christian Louboutin ayakkabıların yeni sezon ürünleri tükenirken Beymen’de çalışanlar bile ürün bulamadı. Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında bu yılın yeni sezon satışlarının bu yıl yüzde 80 arttığını söyleyen Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, “Türkiye’de kriz bitti. Yeni sezon talebi çok yüksek geldi. Bu kadar hızlı bir geri dönüş beklemiyorduk. Ayakkabı kategorisinde Ocak ayında olmamıza rağmen çok sayıda markanın ürünlerini tükettik. YSL, Christian Louboutin ve Sergio Rossi’de gelen ayakkabı talebini karşılamak için yeni sipariş vermek zorunda kaldık. Geçen yıl yaz sıcağında sezonun ilk ürünlerini Adanalılar almıştı bu yıl da kış soğuğunda sezonu İstanbullular açtı” dedi.

2011 bütçemizde ‘cesuruz’

Bu yıl 2010’da aldıkları sonuçlar nedeniyle bütçeleri yaparken daha cesur davrandıklarını da aktaran Çapçı, 2011 için yüzde 30 büyüme planladıklarını açıkladı. İyi bir yılı geride bıraktıklarını, krizden geleneği olan, marka sadakati yaratan markaların daha da güçlü çıktığını vurgulayan Çapçı, şunları söyledi: “Artık krizdeki agresif indirimler geride kaldı. Perakendeciler normal zamanlarda indirime gidiyor. Sektör daha sağlıklı bir yapıya kavuştu.” Çapçı, Beymen Grubu olarak bu yıl 15 yeni mağaza açmayı hedeflediklerini ve 5 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi.

İnternette lükse geceyarısı ‘tık’lanıyor

LÜKS sektörünün 2010 yılında internette de ciddi büyüme sağladığına dikkat çeken Elif Çapçı, “Önceleri lüks internette olur mu dendi. Ama oldu. Dünyada lüks pazarı internette yüzde 20 büyüdü. 2010 yılı Kasım ayında biz de beymen.com’u faaliyete geçirdik. Beymen 8 şehirde bulunuyor ama biz 3 ay gibi kısa sürede 43 şehirde satış yapmaya başladık. En çok satışın gece yarısı yapıldığını görüyoruz. Sadece İstanbul değil, Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum, Kocaeli gibi illerden yoğun siparişler alıyoruz. Günlük siteye 4-5 bin kişi giriş yapıyor. Bundan sonra beymen.com için de özel satın alma yapmayı planlıyoruz” dedi. Çapçı, internetten en çok jean, tişört ile ayakkabı ve çantanın satıldığına dikkat çekerek, 3 ayda siteyi 275 bin kişinin ziyaret ettiğini 2013’te internetin 5’inci büyük mağazaları konumuna geleceğini söyledi.

Tom Ford butiği geliyor

BEYMEN’İN dünyaca ünlü markaların mağazalarını da açmaya devam edeceğini söyleyen Elif Çapçı, “Tom Ford ile Lanvin için butik açma planımız var. Tom Ford’un dünyada da yeni olan ve büyük ilgi çeken kadın koleksiyonuyla Türkiye’de ilk butiğini açacağız Pucci’nin butiği de planlarımız arasında” dedi. Türkiye’de Dolce Gabbana, Celine gibi markalara yönelik büyük ilgi olduğunu da hatırlatan Çapçı, “Dolce Gabbana’da yeni noktaların açılışını düşünüyoruz” diye konuştu.

En demokratik mağaza ‘Zorlu’ya

2011 yılında yeni bir Beymen mağazası planlamadıklarını ve tüm yoğunluklarını 2012 yılında Zorlu Center’de açılacak mağazaya verdiklerini söyleyen Elif Çapçı, “Burası oldukça farklı bir Beymen mağazası olacak. Toplam 9 bin 250 metrekarelik bir alan. Burası aynı zamanda fiyat ve ürün seçeneği olarak Beymen’in en demokratik mağazası olacak. Burada kozmetikten, gurme tatlara ve restorana kadar birçok bölüm birarada olacak.”

Eylül’de 2 yeni mağaza konsepti hizmete girecek

Elif Çapçı, Eylül ayında 2 yeni mağaza konseptini lanse edeceklerini, Beymen Club’ların sayısını da artıracaklarını açıkladı. Üzerinde çalıştıklarını 2 yeni mağazanın ortalama 150 ile 300 metrekarelik büyüklükte olacağını anlatan Çapçı şöyle devam etti: “Beymen olarak küçük metrekarelerdeki mağazalarda en güçlü olduğumuz kategorilerimizi satışa sunacağımız bir konsept oluşturuyoruz. Bu konsepti 2012 ve sonrasında büyüteceğiz. Şu anda sayısı 21 olan Beymen Club’ların sayısını da 30’un üzerine çıkaracağız. 15 gün içinde çocuk ve gelinlik kategorimiz satışa sunulacak.”

Yurtdışında mağaza planına Erbil de eklendi

YURTDIŞINDA Kahire’deki yatırımlarından çok memnun olduklarını ve mağazanın performansının yüksek olduğunu belirten Elif Çapçı, “Önümüzdeki yıllar içinde mevcut 2 yurtdışı mağaza planına yeni ülkeleri de ekledik” dedi. Atina ve Belgrad’a ek olarak birkaç ülke için daha incelemeye başladıklarını hatırlatan Elif Çapçı, Erbil’i de yeni mağaza için planları arasına aldıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı