Gazete Vatan Logo

Beyazperdede rol almak daha keyifli

Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde rol alan Afra Saraçoğlu modellikten oyunculuğa geçişinde Özcan Deniz'in etkili olduğunu şöyle anlatıyor, "Özcan Deniz'i iyi ki tanıdım, onun desteğini gördüm. Onun bana olan inancını emeğimle ve işime olan sevgimle boşa çıkarmadım".

Beyazperdede rol almak daha keyifli

Sizin için Özcan Deniz keşfi deniyor. Bu yorumdan rahatsız oluyor musunuz?

Hayır asla rahatsız olmuyorum. Doğrudur. Özcan Deniz'i iyi ki tanımışım iyi ki onun desteğini görmüşüm. Onun bana olan inancını emeğimle, çabalarımla işime olan sevgimle boşa çıkarmadığıma inanıyorum. Her zaman hayatımda desteğini hissedebileceğim bir o.

Peş peşe kısa süreyle filmlerde başrol olmak neyin başarısıydı? Şans mı yoksa emek mi etkili oldu sizce?

Öncelik şans ama bana sunulan bu şansı emeğimle ve bana güvenen insanların güvenini boşa çıkartmamakla bu günlere geldim.

Neden modellikte devam etmek istemediniz?

Hedefim modellik değildi. Zaten okul döneminde çok kısa bir süre modellik yaptım. Hedefim her zaman oyuncu olmaktı.

Bundan sonrası için neler yapmak istiyorsunuz neler var hayallerinizde?

Her zaman oyunculuğumu geliştirmekten yanayım. Oyunculukla ilgili eğitimim hiçbir zaman bitmeyecek. Hedefim doğru işler yaparak, hiçbir zaman çizgimi bozmayarak bu sektörde kalıcı olmak.

Sinema oyuncusu olmak mı, dizi oyuncusu olmak mı?

Haberin Devamı

Her ikisini de çok farklı ve güzel şeyler hissederek yaptım. Dizi biraz daha yorucu ve uzun soluklu. Sinema daha keyifli bir iş.

İlk oyunculuğa başladığınızda sizi en çok korkutan şey neydi?

Biraz çekingendim. Ama deneyimleye deneyimleye bu çekingenliğimi üzerimden attım.

Dizi çekmek zor mu sizce de?

İşimi severek yaptığım için olumsuz hiçbir yönünü görmemeye çalışıyorum. Oyuncu büyüklerimden aldığım destek bana güç veriyor.

Fazilet Hanım ve Kızları ile yolunuz nasıl kesişti?

Avşar filmden teklif geldi. Sonra deneme çekimlerine gittim ve diziye dahil oldum. Aldığım geri dönüşlerden çok memnunum. Ekiple uyum içerisinde çalışıyoruz.

Kendimi her zaman savunabilirim...

İlk dizinizde bu kadar büyük bir rol size neler hissettirdi?

Çok heyecanlandım. Üstesinden geldim

Karakterinizle en benzer ve ayrışan özellikleriniz neler?

Ece iyi kalpli ve insanların hep iyiliğini düşünen biri. En benzer özelliğimiz bu. Ayrışan özelliklerimiz ise Ece kendine güveni olmadığı için kendini savunamayan biri. Ben bu konuda tam tersiyim. Kendimden her zaman emin olduğum için kendimi her ortamda savunurum ve asla haksızlığa dayanamam.

Haberin Devamı

Güzellik yetenekle birleşince bir ayrıcalık oluyor

Ece para, ün ve oyunculuk hayali kuran biri. Ece'yle aynı hayalleri paylaştınız mı?

Aslında Ece'nin tek istediği büyük aşkı Yasin'le özgür bir aşk yaşamak. Ama maalesef çok fazla engel olduğu için o da artık bunu kabullenmiş ve annesinin hayallerini benimsemiş. Benim hayallerimde her zaman başarılı ve iyi bir oyuncu olmak vardı.

Ne tür rolleri oynamayı daha çok seviyorsunuz?

Her anlamda zorlayacak rolleri oynamayı isterim. Mesela psikolojik derinliği zor olan birini oynarım.

Güzelliğinizin farkında mısınız?

Güzellik göreceli bir kavramdır. Kendime güzelim demek biraz ukalalık olur. Gençlik ve güzellik geçici. Önemli olan kalbin güzelliğidir.

Oyunculukta güzellik bir ayrıcalık mı?

Bence insanın yeteneğiyle ve yaptığı doğru işlerle birleştiğinde güzellik ayrıcalık olabilir. Ama asla oyunculukta güzelliği ön planda görmem. Bende her zaman kişiliğimle ve yaptığım doğru işlerle anılmak isterim.

Haberin Devamı