Gazete Vatan Logo

Beyaz Türkler dolandırıldı

Paralarını vergi cenneti İsviçre’de değerlendiren zengin Türkler, dolandırıcılık şoku yaşıyor. Fon yöneticisi, Türk müşterilerin hesabından 3.2 milyon dolar çaldı.

Beyaz Türkler dolandırıldı

İngiliz HSBC Holdings Plc’in İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan özel bankacılık biriminde görevli bir fon yöneticisi, zengin Türk müşterilerinin hesaplarından 2 yılda 3 milyon frankı (3.2 milyon dolar) kendi hesabına geçirmekle suçlanıyor.

The Tribune de Genève gazetesinin polis ifadelerine dayandırdığı haberine göre, ismi açıklanmayan bankacının işlemleri, tek seferde bir hesaptan 10 bin İsviçre Frankı’nı aşmayan meblağlar çekildiği için uzun süre tespit edilemedi. İddiaya göre fon yöneticisi, Cenevre’ye müşterisinin geldiğini belirterek gişelerden nakit çekiyor ve ardından sahte imzalarla işlemlerini gizliyordu.

Yüksek tutar ele verdi

Eski çalışanın dolandırıcılığı, gerçekleştirdiği yüksek meblağlı bir işlemin şüphe çekmesi üzerine ortaya çıktı.

“Bu vaka eski bir çalışanın kendi finansal kazancı için görevini kötüye kullanması ile ilgili” diyen HSBC sözcüsü Michael Spiess, “Şüpheler oluşması üzerine derhal iç soruşturma başlattık, çalışanın iş akdini feshederek yetkili mercilere bildirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Görevine son verilen fon yöneticisi Cenevre polisi tarafından sorgulanırken, savcılık tarafından sahtekarlık ve güveni kötüye kullanmakla suçlanıyor. Sanığın avukatı Hadrien Mangeat, konuya ilişkin yorum yapmadı.