Gazete Vatan Logo

Beyaz Saray’ın en seksi First Lady’si

ABD’nin artık nur topu gibi bir stil ikonu var. Tüm gözler Donald Trump’ın eşi, eski model Melania Trump’ın üzerinde. İşte Melania’nın Slovenya’dan Beyaz Saray’a uzanan hikâyesi...

Beyaz Saray’ın en seksi First Lady’si

Aslında o tam bir Amerikan rüyası. Fırsatların ülkesi ABD’ye göç edip hayatın 180 derece değişebileceğinin kanıtı. Önce emlak milyarderinin eşi oldu, ardından bu süper devin First Lady’si. Michelle Obama sağlıklı yaşam ve sporun önemine dikkat çekerek tam bir rol model olmuştu 8 yıl boyunca. Bu kez gençler onu örnek alırsa neler olur bilmem. Zira kendisi dergilere çırılçıplak pozlar veren, eşi Trump’la mutlaka her gün ‘en az bir kez’ seviştiğini söyleyebilecek kadar ‘açık sözlü‘ bir kadın. Hatta ABD’nin çıplak pozları olan ilk First Lady’si. Huyları olmasa da stili şimdiden ilgi odağı... Peki, ABD’nin gözleri kamaştıran yeni First Lady’si kim?

Yeşil Kartlı ilk First Lady

Melania Trump Slovenya asıllı. 1970’de Yugoslavya lideri Tito döneminde doğmuş. Babası parti üyesi olacak kadar sıkı bir komünist. Annesi tekstil işçisi, röportajlarında söylediğine göre “Moda işine erken yaşta girmiş”. Önce annesinin diktiklerini giyip küçük çapta tanıtımlar yapmaya başlamış. 16 yaşında ise ilk profesyonel reklam çekimini yapmış. Böylece modellik kariyeri de başlamış. Önce Milano’ya ardından Paris’e gitmiş. 1996 yılında ise şansını New York’ta denemeye karar vermiş. 2001’de Yeşil Kart almış. 2006’dan bu yana Amerikan vatandaşı. İngilizce, Slovence, Sırpça, Fransızca ve Almanca biliyor.

Haberin Devamı

Emlak milyarderi ile gece kulübünde tanıştı

Donald Trump’la hayli eğlenceli bir tanışma hikâyeleri var. ABD’ye geldikten 2 yıl sonra Manhattan’ın ünlü gece kulüplerinden birindeki bir davette tanışmış ikili. Trump o geceye sevgilisiyle gelmiş. Ama Melania’ya ilk görüşte aşık olmuş. Melania ise yanındaki diğer kadını gerekçe göstererek reddetmiş Trump’ı. Ama Trump vazgeçmemiş.

Tüm gece peşinden koşmuş. Sonunda kadınlar tuvaletinin önünde yakalayıp zorlayınca, Melania kendi numarasını vermek yerine onun numarasını istemiş kurtulmak için. Trump bir röportajında “Ev, iş ne kadar numaram varsa hepsini verdim,” diye anlatıyor o anı. Bu durum Melania’nın fazlasıyla hoşuna gitmiş, aramaya karar vermiş. Ama özellikle bir hafta beklemiş aramadan önce.

Haberin Devamı

Ve ardından da büyük aşk başlamış. Öyle ki birkaç ay içinde Melania, Trump’ın evine taşınmış.

1825’ten bu yana ABD dışında bir ülkede doğan ve sonradan vatandaşlık alan ilk First Lady. 5 dil biliyor, Trump’ın uluslararası ziyaretleri sırasında bu meziyetinin işe yarayacağı kesin...

Hayatının merkezinde oğlu Barron var

Aralarında 24 yaş fark var. Hatta Melania, Trump’ın en büyük oğlundan sadece 7 yaş büyük. Ama bu ilişkilerine engel olmadı. 7 yıl sonra, yani 2005 yılında Melania 2 milyon dolarlık 12 karat yüzük ve bin saatte hazırlanan 100 bin dolarlık bir gelinlikle evlendi Trump’la. Trump’ın 3’üncü eşi oldu. Bir yıl sonra ise çiftin oğulları Barron William dünyaya geldi. O tarihten sonra da kendini oğluna verdi Melania Trump. Hatta First Lady olduktan sonra da önceliğinin oğlu olacağı konusunda kararlı.

Yeni stil ikonu

Ancak o ne kadar arka planda kalmak isterse istesin şimdiden herkes onu ve güzelliğini konuşuyor. Çünkü Beyaz Saray’a uzun süredir olmayan bir hava ve tarz getirdi. Moda severleri Michelle Obama’nın minik topuklarından kurtardı, stilettoları hayatımıza geri soktu. Genelde siyah, beyaz ya da pastel tonları tercih ediyor. Onu desenli kıyafetlerle görmek zor... Kolları ya da omuzları hareketli kıyafetleri seviyor. Sık sık omuzlarına attığı şık paltoları ile görülüyor. Botoksa da estetiğe de karşı. “Hiçbir şey yaptırmadım, yaptırmam” diyor. Annesi gibi huzurla yaşlanacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Dünyanın göz kamaştıran lider eşleri
Melania Trump’ın First Lady olması akla tarihe geçen birbirinden alımlı diğer lider eşlerini getirdi. İşte ‘her başarılı erkeğin ardında güzel ve güçlü bir kadın vardır’ tezini doğrulayan lider eşleri...
Carla Bruni
Melania Trump’la tüm bu süreçte en çok kıyaslanan isim ise Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi Carla Bruni. O da Fransa topraklarında değil, İtalya’da doğmuş. Sanatın yanı sıra Melania gibi mimarlık eğitimi almış. Model ve şarkıcı. Aslında ortak noktaları çok.
Jacqueline Kennedy
Onların başında John F. Kennedy’nin eşi Jacqueline Kennedy Onassis geliyor. Güzelliğiyle her zaman ilgi çekti. 1929 doğumlu Jackie Kennedy zamansız şıklığın ve asaletin sembolü oldu. Eldivenleri, inci kolyeleri ve şapkalarıyla tarihe geçti.
Kraliçe Rania
Güzelliği dillere destan bir başka lider eşi ise Ürdün’ün Kraliçesi Rania. Eşinin kral olduğu 1999’dan bu yana hiç geri planda olmadı. Kurduğu vakıflarla şiddet gören ve cinsel tacize uğrayan kadın ve çocukların koruyucu meleği oldu. IŞİD karşıtı gösterilerde hep en öndeydi.
Grace Kelly
Asalet denince akla gelen isimlerin başında Grace Kelly geliyor. Hollywood’un göz bebeğiyken Monaco Prensi ile evlenerek bir anda prenses oldu. Yıllar geçse de hâlâ en önemli stil ikonlarından biri. 1982’de 52 yaşındayken trafik kazasından ölümü tüm dünyayı yasa boğdu.

Haberin Devamı