Gazete Vatan Logo

Beyaz Saray’ı tehdit etti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, son seçimlerde yeni kurucu meclise vekil seçilen oğlu Nicolas Maduro Guerra, ülkesine askeri müdahalede bulunabileceği mesajını veren ABD lideri Trump’ı tehdit etti.

Beyaz Saray’ı tehdit etti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, son seçimlerde yeni kurucu meclise vekil seçilen oğlu Nicolas Maduro Guerra, ülkesine askeri müdahalede bulunabileceği mesajını veren ABD lideri Trump’ı tehdit etti. Guerra düzenlediği basın toplantısında, “Eğer Amerika topraklarımıza ayak basarsa, silahlarımız New York’a ve Beyaz Saray’a çevrilir” diye konuştu.

Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, insan hakları ihlallerinin yaşandığı Venezuela’ya karşı ‘askeri müdahale’ seçeneğini de masada tuttuğunu söylemişti.

Temel ihraç maddesi olan petrolün fiyatında yaşanan hızlı düşüşün ardından tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi krizinin içine düşen Venezuela’da Maduro karşıtları aylardır sokak gösterileri düzenliyor. Gösterilerde şu ana kadar 120’yi aşkın kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralandı. Muhalifler, Maduro’nun anayasayı değiştirmek için kurucu meclis oluşturma planına karşı çıkıyordu.