Gazete Vatan Logo

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Obama görüşmesi açıklaması

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Obama görüşmesi açıklaması

AMERİKA Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'ın bilgi notunu paylaştı. Beyaz Saray Basın Sözcülüğü'nün bilgi notunda, "İki lider, PKK'nın Kuzey Irak'ta barınmasına karşı çıkılmasının önemi konusunda mutabık kalmışlardır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray Basın Sözcülüğü'nün paylaştığı bilgi notu, şöyle

"Başkan Obama, IŞİD ile mücadelede önümüzdeki dönemde atılacak adımları ele almak üzere bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Başkan Obama, NATO müttefiğimiz Türkiye'nin bu mücadeleye yaptığı katkıları, özellikle de Türkiye'nin kuzeybatı Suriye sınırını IŞİD'den temizleyen yerel Suriyeli güçlere verdiği desteği takdirle karşıladıklarını belirtmiştir. Başkan Obama, söz konusu başarının devamını sağlamak ve Suriye'de IŞİD'e kesintisiz baskı uygulayarak ABD, Türkiye ve diğer ülkelere yönelik tehditleri azaltmak amacıyla ABD ile Türkiye arasında yakın koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu vurgulamıştır. Başkan, Türkiye'nin, IŞİD ile mücadele koalisyonunun Irak'taki faaliyetlerine uygun seviyede ve biçimde katılımının belirlenmesi konusunda Türkiye ile Irak arasında devam eden diyalog sürecini memnuniyetle karşıladığını ifade etmiş; iki lider, Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdikleri güçlü desteği teyit etmişlerdir. İki lider, PKK'nın Kuzey Irak'ta barınmasına karşı çıkılmasının önemi konusunda da mutabık kalmışlardır."

Haberin Devamı