Gazete Vatan Logo

Beyaz Saray’a Türkiye masası

Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan Türkiye toplantısının ardından, ABD hükümetinde ülkemize yönelik yeni açılımlar başlatıldı. Beyaz Saray ’ın ulusal güvenlik konseyinde, ilk kez sadece Türkiye dosyasına bakmak üzere yeni bir kişi atandı. Beyaz Saray kaynaklarına göre bu atama, son aylarda gündemi ciddi şekilde işgal eden ve daha çok farklı problemlerle masaya gelen Türkiye’ye gösterilen ilginin bir göstergesi. Ayrıca Ulusal Güvenlik Konseyi’nde sürekli bir Türkiye dosyasının bulunması, aynı kaynaklara göre Türkiye hakkında artan şüphelerin ve soru işaretlerinin bir yansıması anlamına geliyor.

Sinirlioğlu Washington’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da bir süre önce planlanan gezisini önümüzdekihafta gerçekleştirecek. Washington’a gidecek olan Sinirlioğlu’nun Amerikan Dışişleri Bakan yardımcılarından William Burns ve bunun yanısıra da Amerikan yönetiminden diğer yetkililerle görüşmesi bekleniyor. Sinirlioğlu’nun, Türkiye’nin yoğun şekilde konuşulduğu ve masaya yatırıldığı haftalardan sonra gelecek olması, ziyareti daha da kritik hale getiriyor.

ABD’Lİ MÜSLÜMANLAR TEDİRGİN

11 Eylül, Ramazan Bayramı’na rastlıyor


11 Eylül 2001 saldırılarının anma töreni ile Ramazan Bayramı’nın çakışması ülkedeki Müslümanları endişelendirdi. İslamofobik saldırılardan korkan Müslüman dernekleri ve kurumları birer bildiri yayınlayarak, Müslüman toplumundan saldırılara karşı dikkatli olmaları ve bayramlarını da göze batmayacak şekilde kutlamaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı