Gazete Vatan Logo

Beyaz kâbus okyanus ötesine geçti, ABD felç!

Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu kıyısını vuran şiddetli fırtına ve kar yağışı nedeniyle bazı eyaletlerde olağanüstü hal ilan edildi

Kuzey Amerika’da etkili olan aşırı kar yağışları yüzünden
4 eyalette olağanüstü hal ilan edildi. New York’ta 2 bin uçak seferi iptal edildi. Tren ve otobüs seferleri de durdu.

Noel öncesi Avrupa’da hayatı felç eden aşırı kar yağışı, yılbaşına bir kaç gün kala ABD ve Rusya’yı da vurdu.

Amerika’nın kuzey eyaletlerini etkisi alan kar hayatı felç etti. Maryland, Virgina, Kuzey Carolina ve New Jersey’de aşırı kar yağışı yüzünden olağanüstü hal ilan edildi.

Güney Carolina'ya meteoroloji kayıtlarının tutulmaya başladığı 1887 yılından bu yana Noel döneminde ilk kez kar yağdığı da gelen haberler arasında.

New York’ta ise Aralık ayı boyunca yağan kar bir günde kentin üstünü örttü. 50 santimetreyi bulan kar yüzünden kentin üç havalimanı da uçuşlara kapatıldı. 2 binden fazla uçuş iptal edilmek zorunda kaldı. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, çok acil olmadığı taktirde halkın evden çıkmamalarını istedi. Hava ulaşımının yanı sıra kentteki en uzun iki tren hattı kar yüzünden kapatıldı. Otobüs seferleri de son bir gündür yapılamıyor.

ABD’deki kötü hava koşullları yüzünden Türk Hava Yolları’nın (THY), bugün yapılması gereken İstanbul- New York uçuşları da karşılıklı olarak iptal edildi.



RUSYA'DA DA ALARM

Rusya'da onbinlerce aile elektriksiz Soğuk hava koşulları, Rusya'da da hayatı olumsuz etkiledi.

Ülkede yoğun kar ve dolu yağışı nedeniyle elektrik santrallerinin işleyemez hale geldiği ve Moskova'daki bir uluslararası havaalanında 10 saati aşkın elektrik kesintisi yaşandığı bildiriliyor.

Moskova'da tramvayların da elektrik kesintisi nedeniyle çalışamadığı ve onbinlerce haneye elektrik verilemediği de gelen haberler arasında.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ilgili bakanlıklara, durumu bir an önce normale döndürmeleri yolunda talimat verdiğini açıkladı.

Seine Nehri taştı



Noel öncesi kara teslim olan Fransa şimdi de sel baskınlarıyla boğuşuyor. Havaların yumuşamaya başlaması ile eriyen karların meydana getirdiği su ve aşırı yağmur yağışları yüzünden Saine Nehri taştı. Su seviyesinin 3 metre birden yükseldiği nehirde tekne ulaşımı tamamen durdu. Nehir kenarındaki yollar da su altında kaldığı için kapatıldı.

Haberin Devamı