Gazete Vatan Logo

Beştepe’den sert yanıt: Zavallıca bir siyasi şov

Netanyahu’ya Cumhurbaşkanlığı’ndan yanıt: “Gazze’deki suçlarını unutturmaya çalışması, insanlık adına utanç verici ve ikiyüzlülük...”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris yürüyüşüne katılan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya yönelik “Hangi yüzle oraya gitti merak ediyorum” sözüyle başlayan tartışma sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün Netanyahu’nun sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Paris’i istismar

İsrail’in, Batı Şeria ve Gazze’ye saldırılarında 2 bin 205 Filistinlinin hayatını kaybettiğini beliten Kalın, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı da hatırlattı. Kalın, şöyle devam etti: “Bu tablo ortadayken, İsrail Başbakanı’nın, Paris’te teröre karşı düzenlenen yürüyüşü kendi siyasi amaçları için istismar etmeye çalışması, Gazze’de öldürülen masum sivillerin hatıralarına saygısızlık olduğu gibi uluslararası kamuoyuna karşı da zavallıca bir siyasi şov yapma arzusundan başka bir anlam taşımamaktadır.”

‘İslamofobik tavır’

“İsrail Başbakanı’nın 14 Ocak günü Sayın Cumhurbaşkanımızın beyanının kınanması yolunda çağrıda bulunması ve Gazze’de işlediği suçları unutturmaya çalışması, insanlık adına utanç verici ve ikiyüzlü bir durumdur. Netanyahu’nun ‘İslami terör’ ifadesini kullanarak bu saldırıları açıkça İslam ile ilişkilendirmeye çalışması tek kelime ile İslamofobik bir tavırdır ve kabul edilemez. İsrail Başbakanı’nın Paris saldırısını ve terör karşıtı yürüyüşü kendi siyasi çıkarları için kullanmaya çalışması esef vericidir ve herkes tarafından kınanmalıdır. İsrail hükümeti, antsemitizmin arkasına sığınarak başkalarına saldırmak yerine kendi saldırgan ve ırkçı politikalarına son vermeli ve Filistin halkının hak ve hukukuna saygı göstermeyi öğrenmelidir.”

Haberin Devamı

Davutoğlu: İnsanlık suçu

Başbakan Davutoğlu, Netanyahu’nun tepkisi ve İsrail Dışişleri Bakanı Liberman’ın Erdoğan için “Yahudi karşıtı zorba” ifadesini kullanmasıyla ilgili soru üzerine, “Cumhurbaşkanımızın söylediği doğrudur”?dedi. Paris’te katliam yapan teröristler ne kadar insanlık suçu işlemişlerse, Gazze’de katliam yapan, Mavi Marmara gemisine saldıran hükümetin başı olarak Netanyahu’nun da insanlık suçu işlediğini söyleyen Davutoğlu, “Liberman’a cevap bile vermeye tenezzül etmem ama eğer Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı Yahudi düşmanlığı gibi bir şeyle itham edecekse gitsin Türkiye’ye sığınmış olan ve bu sebeple de onurla hep andığımız Musevi toplumunun öncülerine sorsunlar. Eğer zorba arıyorlarsa aynaya baksınlar” dedi.

Haberin Devamı