Gazete Vatan Logo

Best of Tahtakale!

Best of Tahtakale!

80’li yıllarda İstanbul’un en önemli alışveriş merkezlerinden Tahtakale, Çin malı ürünlerle eski günlerini aratmıyor. Her şeyi piyasanın çok altında bulmak mümkün burada. Hatta öylesi ürünler var ki insan gerçekten hayret ediyor...

Göz çevresine masaj yapan Bülent Ersoy gözlüğü

Bülent Ersoy’un geçtiğimiz günlerde taktığı gözlüğün benzeri tezgahlarda satılıyor. Ama bir farkla. Bu gözlük göz ve çevresine masaj da yapıyor. 50 TL’ye satılan gözlük baş ağrısına iyi geliyor.

Ultrasonik sinek kovucu

Yazın en büyük sorun sinek! 25 TL’ye satılan ultrasonik sinek kovucu ile sivri ve kara sinekler evinize girmiyor, hatta balkon sefası yatığınızda da yanınıza yaklaşmıyor.

Her yerde müzik dinlemek mümkün

Cep telefonunuzun bluetooth özelliği ile bağlanabileceğiniz ve 5 saat kesintisiz müzik çalan bir hoparlör Tahtakale’de her tezgahta var. 70 TL’ye satılan bu hoparlörlerle ayrıca telefon görüşmesi yapabililiyor, aux kablo ile de bağlanmak mümkün.

Baklava karın atleti

Göbekli erkekler için de Tahtakale’de çözüm var. Slim fit gösteren atlet. 20 TL’ye satılan bu atletler giyeni iki beden ince gösteriyor. Hatta karın bölgesindeki “baklava” şekli de vücut geliştirme yapmış havası katıyor.

Haberin Devamı

Sütyensiz abiyeler

Transparan ya da sırt dekolteli abiyelerde en büyük sorun sütyendir. Ama bunun da çözümü var. Çin’den getirilen askısız sütyenler abiyelerinizi rahatça giymenizi sağlıyor. Fiyatı ise 15 TL.

Düğünler için sahte altın bilezik ve dövizler

Düğün sezonu açıldı. Altın ve dövizin Türk Lirası karşısındaki yükselişiyle vatandaş çareyi Tahtakale’de bulmuş. Nasıl mı? Sahte paraların Dolar, Euro, ve Türk lirası gibi her çeşidi mevcut. Paralar düğünlerde havaya saçmak ve para yağdırmak için kullanılıyor. 100’lük bir deste satıldığı yere göre 3 ile 5 lira arasında değişiyor. Ayrıca düğün takılarının da sahtesi var. Çeyrek altın mı istersiniz, çil çil bilezikler mi? Bilezikler 20 TL’de başlıyor kalitelileri 40 TL’ye satılıyor. Kolye, küpe, yüzük ve bileklikten oluşan setler ise 100 liraya alıcı buluyor.

‘Kupa çekmek’ artık çok kolay

Haberin Devamı

Anneannelerimizden kalma bir yöntemdir kupa çekmek. Özelikle hastalandığınızda çok iyi geldiği söylenir. Çin’den ithal edilen kupa çekme seti ile sırtınızda kupa çekmek çok kolay. Altı adet kupa ve bir çekme pompasından oluşan set 60 TL. Kutuda kupa çekmenin inceliklerini anlatan bir CD’de var.

Ortaköy kumpiri poşeti

Mikrodalga fırınınız varsa, kumpiri de seviyorsanız bu poşet sizin için üretilmiş. Satıcı iddialı. 4 dakikada Ortaköy kumpiri hazır!

Poşet taşıyıcı

Çarşı ve pazara gittiğizde naylon poşetleri taşımak büyük sorundur. Hem elleriniz acır hem de ağırlığı dengelenmediği için sık sık poşetleri değiştirmek zorunda kalırsınız. İşte bu poşet taşıyıcı ile artık poşet taşımak çok kolay. Fiyatı ise 5 TL.

Karpuz ve kavun dilimleyici alet

Yazın vazgeçilmezi kavun karpuzu kesmek bazılarımız için çok zordur. 20 TL’ye satılan karpuz -kavun dilimleyici ile büyük boy bir Diyarbakır karpuzunu dilimlere ayırmak birkaç saniyenizi alıyor.