Gazete Vatan Logo

Beşiktaş'ın 108 yıllık logosu değiştirildi!

Türkiye’de 100 yılını deviren ilk kulüp olan, milyonlarca taraftara sahip Beşiktaş, logosuyla da farklıdır.. Amblemindeki ay yıldızlı Türk Bayrağı, Türkiye’de başka kulüplerde de vardır. Ancak Beşiktaş “ay yıldızlı formalı takım” unvanını elde eden “ilk takım”dır.

Beşiktaş’ın 1903 yılından beri gururla taşıdığı arması şimdi trajikomik bir olayla anılıyor.
Çünkü siyah beyazlı ekibin arması değiştirildi. Evet yanlış okumadınız. Beşiktaş’ın 108 yıllık simgesi değiştirildi.

Peki nasıl oldu bu değişiklik ve kim ya da kimler tarafından yapıldı?
Cevabı hemen verelim;
Logo Mecidiyeköy Tayfunspor Kulübü tarafından değiştirildi.

Amatör bir futbol takımı olan ve amacını Türk futboluna futbolcu yetiştirmek olarak benimseyen İstanbul ekibinin logosu, Beşiktaş arması üzerinde yapılan değişikliklerle oluşturulmuş.

-108 YILLIK BJK, OLDU TSK-
Siyah beyaz renklere sahip olan kulübün logosunu orijinalinden ayıran iki şey bulunuyor;
1- BJK yerine TSK kısaltmasının yazılması
2- Kuruluş tarihinde 1903 yerine 1993 yazılması

Bunlar ve yazı karakteri dışındaki her şey aynı..
Bu değişiklikle birlikte; Türkiye’de sayılı takımın gurununu yaşadığı "ay yıldızlı bayrağı armasında taşıyan kulüp" unvanını Mecidiyeköy Tayfunspor da elde etmiş durumda !..

Ancak Beşiktaş’ın, Mecidiyeköy Tayfunspor kulübünün logosunu değiştirmesi için herhangi bir girişimde bulunmadığı belirtiliyor. Üstelik kulübün Fahri Başkanı olarak spor camiasına yakınlığı ile tanınan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül görünüyor. Siyah beyazlı taraftarların forumlarda büyük tepki gösterdiği “logo tahrifatı” olayı hakkında 1903yorum.com adlı sitede de tepkiler yükseliyor. Yönetimin ise bu konuya sessiz kalması kafaları karıştırıyor.

-FENERBAHÇE, TAHRİFATLI LOGOYU DEĞİŞTİRDİ-
Daha önce benzer bir logo değişikliği olayı Fenerbahçe Kulübü için de geçerliydi. Yeni Menemen Belediyespor Kulübü, Fenerbahçe Kulübü’nün logosunda sadece isim kısmını değiştirmiş, bu logo da bir süre gündemde kalmıştı.

Ancak zamanın Fenerbahçe yönetimi tarafından bu logonun değiştirilmesi talep edilmiş, İzmir ekibi tarafından logo değiştirilmişti.

Haberin Devamı