Gazete Vatan Logo

Beş polis için tutuklama kararı

Casusluk iddianamesi kabul edildi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisi ve evinin dinlenmesiyle ilgili hazırlanan 13 sanıklı iddianeme Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Beş sanık hakkında ise tutuklama kararı alındı.

Erdoğan’ın ofisindeki böcek

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma ofisinde ve evinde ‘böcek’ adı verilen dinleme cihazlarının bulunmasından sonra başlatılan soruşturma sonuçlandı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Durak Çetin’in hazırladığı iddianame, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilirken, iddianamede şüphelilere ‘siyasi casusluk’ suçlaması yöneltildi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘müşteki’ olarak gösterildi.

43.5 yıl hapisle yargılanacak

Savcı Durak tarafından hazırlanan iddianamede 13 sanık bulunuyordu. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kabul etmesinden sonra 5 sanık hakkında ‘görüldükleri yerde tutuklanmaları’ için karar verildi. İddianamede beş sanık polis, siyasi ve askeri casusluk, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arası konuşmanın dinlenmesi ve kayda alınmasıyla suçlanıyor. Sanıklar 43.5 yıl hapis cezası ile yargılanacak.

Haberin Devamı