Yaz gelinlerine balayı önerileri

Biz Türkler’in balayını deniz tatili olarak geçirme eğilimimiz var. Dolayısıyla bizim yeni evli çiftlerimizde egzotik coğrafyada balayı yapma hayalleri kuruyor. Ama egzotik balayı için kışın evlenmelisiniz. Yazın ise Kuzey Avrupa, İskoçya, İrlanda gibi ülkeleri seçebilirsiniz.

Mâlum, yaz ayları ülkemizde balayı mevsimidir. Başka ülkelerde insanlar bizim gibi ille de yazın evlenmek konusunda ısrarcı mı, gerçekten bilmiyorum. Sıcak coğrafyalara uçan göçmen kuşlar misali, bizim gelinlerimizde yuva kurmak için havaların ısınmasını şart koşar. Yanlış anlaşılmasın, ben de 25 Temmuz’da evlenmiş, tam da bu tarife uygun bir gelindim. Gelinlik çamur olmasın, askısız giyilebilsin, biraz da yanık ten olsun, düğün şöyle havadar olsun gibi bahaneler, saymakla bitmez. E bir de balayı faktörü var tabii...

Gene ülkemiz insanına mahsus olduğunu tahmin ettiğim bir şekilde, balayını, deniz tatili olarak geçirme eğilimi var bizde. Her yanı, eşsiz güzellikte koylarla çevrili bir ülkede, şöyle mis gibi kumsala uzanıp, akşamları eğlencelerde takılarak balayı yapmak, gayet mâkul elbette. Ama işte tam da bu noktada, yine sadece bizim insanımıza özgü olduğunu tahmin ettiğim bir hayal var: Egzotik coğrafyada balayı yapmak. Her yıl bu vakitler, hep aynı sorularla karşılaşıyorum. “Şöyle Ekvator civarı, egzotik, hem yüzüp hem gezebileceğimiz bir balayı adresi tavsiye eder misiniz?” Cevap veriyorum: Yeryüzünde, şu tarihte öyle bir yer yok! İnanın, dünya haritasını didik didik ettim. Saffet Emre Tonguç dahil, seyahat piri tüm profesyonellere de danıştım, şu aylarda, sorulan tarife uygun yer bulamadım. Sevgili arkadaşlar, ya yaz gelini olacaksınız, ya balayınızı egzotik sularda yapacaksınız. İkisi bir arada olmuyor.

Haberin Devamı

"Fırsatını bulmuşken balayında uzaklar hedefleniyor ama bu hayaller havada kalıyor."

Deniz tatili için Türkiye’den vazgeçmemelisiniz

Biliyorum, balayı bahanesiyle her zamankinden uzun izin ve bütçe ayarlanıyor, sonra da “bir daha nerde denk getiricez, fırsatını bulmuşken gidelim” mantığıyla uzaklar hedefleniyor. Ama maalesef bu hayaller havada kalıyor. Çünkü, bizde yaz iken, bahsi geçen Ekvator çevresi en kötü mevsimini yaşıyor. “Yoooo biz gittik, hava kötü değildi” diyenler, büyük ihtimalle oralara doğru samanda yani bizde kış iken gitmemiş olanlardır. Oraların güzelliğini tam olarak yaşamak için muhakkak doğru mevsimde gitmek gerekir. “Tufan çıkmadı çok şükür, denize de girebildik”, bir ölçü değildir. O coğrafyanın “nemli” ve “kuru” olmak üzere iki mevsimi var. Kuru mevsim ise kasım-mayıs arasıdır. Doğru zamanda gittiğinizde, teninizi okşayan bambaşka bir hisle karşılaşırsınız. Bizdekinden çok farklı bir havadır bu. Bambaşka çiçekler, görmediğiniz kuşlar, yepyeni bir deneyim seyahatinizi unutulmaz kılar. Her yerin doğru zamanı vardır ve oranın güzelliğine ancak o tarihte varılır. “Yani gittik ama fena değildi; güzeldi ama öyle yani çok şaşırtıcı“ değildi diyen birilerini duyarsanız, bilin ki yanlış zamanda yanlış yere gitmiştir.

Haberin Devamı

Egzotik Balayı için kışın evlenmelisiniz. Yazın ise kuzey Avrupa, İskoçya, İrlanda gibi ülkeleri seçebilirsiniz. “İlle de deniz tatili” diyorsanız Türkiye’den vazgeçmemelisiniz. Şu anda ülkemizde yaşanan “OHAL” sebebiyle, zaten ortam karışık. İzinler bile yeni normale dönüyor. Gelin maceraya girmeyin, tavsiyeme kulak verin. Dünya’da çok rahat sıralamaya girecek iki muhteşem adres veriyorum size. Hem deniz, hem romantizm, hem baş-başa, hem konfor. “Sadece sen ve ben” diyebileceğiniz, tatil köyü hengamesinden çok uzak iki konsept. Balayını unutulmaz kılmak isteyenlere, biriktirdikleri tatil parasının hakkını verecek iki lüks öneri.

Haberin Devamı

"Her yerin doğru zamanı vardır. Bu yüzden yanlış zamanda, yanlış yere gitmeyin!"

Karia Bell - Bozburun

Bozburun ve Selimiye, mücevher değerinde. Önümüzde bayram olduğunu da düşünürsek, bu iki beldeyi muhakkak aklınızda bulundurun. Her bütçeye uygun tatil seçeneği var buralarda. Ama balayınızı özel kılmak ister de, “görülmedik güzellikte”, özel bir yer arıyorsanız, Karia Bell’i öneririm. Elbette ucuz değil ama Avrupa’da olsaydı, bundan misliyle ederi olacağına eminim. Günlerinizi renklendirmek için, tekneyle günü birlik Simi’ye ya da çevre koylarda ancak deniz yoluyla ulaşılabilecek balıkçılara gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

Perdue, Faralya - Fethiye

Çadır tatilinin, lüksü... Ahşap iskelet üzerine, çadır kurularak oluşturulmuş, Faralya ile Kabaklar koyu arasından geçen Likya yolunun yamacında olan bir vaha. Birbirini görmeyen, hepsi denizle iç içe 11 çadır. Çadır dediysem beş yıldızlı otelden çok daha şık ve konforlu. Sarp kayalarla, envai çeşit ağaç iç içe geçmiş. Zaman durmuş gibi, bilmeseniz, sanki, Ekvator çevresinde bir yer gibi. Romantik ve egzotik hava severlerin cenneti.

DİĞER YENİ YAZILAR