MEB 9 gün tatile izin vermedi

Devlet turizm için bayram tatilini 9 güne çıkarıyor. Gelin görün ki MEB, özel okulların kayıt tarihini tatil gününe denk getiriyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

MEB gene yaptı yapacağını! Bir sene de, liseye geçiş sınavları sonrası yerleştirme dönemi sükunet içinde geçse, biz de şaşırsak! Ve işte MEB bu sene de bomba bir kararla, yabancı özel okulların kayıt takvimini Ramazan Bayramı‘na denk getirdi! Çarşamba günü TEOG-2’nin sonuçları açıkladı. 80 milyonluk ülkenin seçim sonuçları sabahına açıklanabiliyor da 1.5 milyon öğrencinin sınav sonuçları için neden 40 gün gerekiyor onu anlamış değilim. Alt tarafı optik formlar bilgisayara okutulacak. Bu kadar bekleyince, öğrencilerin yep puanı da açıklanacak diye beklendi. Ama maalesef öğrencilerin sıralaması verilmedi. Okul notlarının da ortalamaya dahil edildiği “YEP” için, tüm okulların öğrenci notlarını sisteme girmesi gerek. Eh okullar için son haftaya girildiğine göre, ders notları da çoktan teslim edilmiş olmalı. Oysa MEB, geçtiğimiz perşembe günü 15:49’da, resmi sayfasında yayınladığı kılavuza göre, YEP puanlarını ve öğrencilerin yüzdelik dilimlerini 29 Haziran’da açıklayacak. Gecikmenin sebebi de, bir sorunun mahkemesinin sürüyor olmasıymış.

Haberin Devamı

MEB 9 gün tatile izin vermedi

MEB devlete çelme takıyor

Daha geçen seneki sınav ile ilgili süren davaların olduğunu düşünürsek, dört gün daha beklemenin pek de anlamlı olmadığını söylemek zor değil. Asıl bomba, MEB’in “yabancı özel okul” kayıtları için 30 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasını ilan etmesi... Yahu aynı gün, bayram tatilinin devlet tarafından 9 güne çıkarıldığı açıklandı! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. MEB sayfasında, 5-6-7 Temmuz tarihlerinin sadece bayram olduğunu belirtip, diğer günleri kayıt takvimine almış. Yani çocuğunu Amerikan, Fransız, Alman Avusturya ya da İtalyan okullarında okutacak velilere, o okullara gitmek isteyen çocuklara ve de okul çalışanlarına 9 gün tatile izin yok! Üstelik de e-kılavuzu, 2016-2017 yılı orta öğrenim kayıt kılavuzu diye açacağına, 2015-2016 diye açmış. Resmi sayfasına doğru tarih atamayanlar, iyi okullara girebilmek için çocukların sınavları yanlışsız yapmasını istiyor ya, o da ayrı ironi! Ülkede hiç değilse iç turizm artsın diye bayram tatilini 9 güne çıkaran devlete, kayıt tarihini resmi tatile denk getiren kendi bakanlığı çelme takıyor. Hemen belirtelim, özel okullarda velilerin şahsen gidip okul bahçelerinde isimlerinin açıklanmasını beklemeleri gerekiyor. Maalesef veliler ve okullar bu takvime uyacak. Bayram tatili için alınan uçak bilekleri, ödenen paralar da mecbur yanacak. Onu da geçelim, birkaç gün sonra “Aaa pardon bayram tatiline denk geliyor, hadi erteleyelim” diyerek tarihleri yeniden değiştirmeye kalkmasınlar diye dua edelim. Umalım ki MEB, herkesin işi gücü olduğunu, iş seyahatleri ile ilgili planlamaların aylar öncesinden yapıldığını hesaba katsın da işi çocuk oyuncağına çevirmesin!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR