Bahar için hafta sonu tavsiyeleri...

Ne yapıp edin, baharda Boğaz’da çay için, tarihi yarımadayı, Karaköy’ün çok eski ama bir o kadar yeni sokaklarını keşfedin. İstanbul’u yaşamak için baharlık tavsiyelerime göz atın...

Bahar gelince her yer güzel ama iddia ediyorum İstanbul bir başka güzel. Hatta, sadece Nisan ve Mayıs aylarının güzelliği için, 10 ay Istanbul’a tahammül ediyor gibi hissediyorum kendimi. Erguvanlarla mor salkımlar, Boğaz boyu birbirine karışmışken, havaya gül kokusu salınmışken, martılar vapurların peşine düşmüşken bu şehir benzersiz olur. Ne yapıp edin, baharda yolunuzu İstanbul’a düşürün. İstanbul’u yaşamak için daha kuvvetli sebeplere ihtiyaç duyarsanız, baharlık tavsiyelerime göz atın derim.

Bahar için hafta sonu tavsiyeleri...

Banksy’yi tanıyın

31 Mayıs’a kadar sürecek “The Art of Banksy”, Global Karaköy’de. Duvar resimleriyle, ülkeler arası siyasetin ve savaşların bile ötesine geçen graffiti sanatçısı Banksy’nin, aslında kim olduğu dahi bilinmiyor. Bir sabah dünyanın bir köşesinde birileri, karşılarındaki duvarda Banksy’nin graffitisi ile uyanıveriyor. Savaş karşıtı, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgınlığını eleştiren mesajları resmettiği için “Gerilla Artist” olarak ün salmış durumda. Anjelina Jolie-Brad Pitt, Leonardo diCaprio, Lady Gaga büyük paralar ödeyerek Banksy’nin işlerini koleksiyonlarına katmak için yarışıyorlar. Kimliği gizli olduğu için, satışlar menajeri aracılığıyla yapılıyor. Örneğin Damien Hirst’in resmini değiştirerek oluşturduğu, “Temiz Tutun” isimli çalışması 1 milyon 870 bin dolara satıldı. Sokak sanatçılığından, postmodern bir süper kahramana dönüşen Banksy’nin, dünya üzerinde açılmış ilk ve tek sergisi İstanbul’da. Ben çok etkilendim. Keşke, ücretsiz olarak ya da bağış için sokaklarda sergilenebilseydi bu eserler ve özgür gök kubbenin altında tam da Banksy’nin istediği gibi izleyebilseydik. Yine de kaçırmayın derim. Hele ki benim gibi bir Banksy hayranıysanız. Karaköy’e gitmişken “Dem” deki yüzlerce çay seçeneğinden biriyle akşam üstü keyfi yapmadan dönmeyin.

Haberin Devamı

Festivallerin büyüsüne kapılın

İstanbul Film Festivali: Bu hafta sonu festivalin son cumartesi-pazarı. Bir filmden diğerine koşarak, kafelerde diğer festival katılımcılarıyla aralarda soluklanarak harika bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İKSV Tiyatro Festivali: 3-28 Mayıs İstanbul’daki hemen her sahnede, her gün yerli yabancı oyunlar sergileniyor olacak. Özellikle, Robert Wilson’un sahneye koyduğu Bertolt Brecht’in Üç Kuruşluk Opera oyunu sanatseverler tarafından merakla bekleniyor. 13-14 Mayıs’da Zorlu Center’da izleyebilirsiniz.

Bahar için hafta sonu tavsiyeleri...

‘Hoşgeldin Boyacı’yı kaçırmayın...

Tiyatro demişken Erdal Özyağcılar ve Gözde Çetiner ile iki yıldır birlikte oynadığımız “Hoşgeldin Boyacı”, 7 Mayıs İstanbul Torium, 15 Mayıs Moi İkitelli’de...

Bahar için hafta sonu tavsiyeleri...

Boğaz’da erguvanları koklayın

İstanbul Boğazsız, Boğaz yalılarsız, yalılar ise Saffet Emre’siz düşünülemez. Her yıl bir kere tekne ile Saffet Emre’nin o masalsı anlatımı eşliğinde, deniz üzerinde keyif yaparken, erguvanlarla bezenmiş yalıların hikayelerini dinlemezsem baharın geldiğini anlamıyorum. 16- 23- 24- 30 Nisan ve 8- 14- 22- 29 Mayıs’ta Saffet Emre Tonguç ile Erguvan zamanı Boğaz Yalıları Turu var. 21 Mayıs’ta ise aynı tur dolunay altında gece düzenleniyor. Kaçmaz!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR