Benim favorim diCaprio ve Diriliş

Oscarlar bu gece sahiplerini bulacak. Peki 24 ayar altınla kaplı heykelciği kimler kaldıracak? İşte tahminlerim...

88 ’inci kez verilecek Akademi Ödülleri, 28 Şubat Pazar Pasifik saat dilimine göre 17:30’da Los Angeles’ta Dolby Theatre’da başlayacak. Bu yıl hiç siyahi aday olmaması ile ilgili büyük protestolar olmuştu. Gönül almak için mi bilmem ama sunucu siyahi bir oyuncu. Komedyen Chris Rock, 2005 yılında da 77’nci Oscar törenini sunmuştu.

Benim favorim diCaprio ve Diriliş

Kesin olan tek tahmin

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Leonardo diCaprio’nun alacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Çok şahane bir performans sergilediğinden değil, yıllardır sektöre verdiği hizmetlerden ötürü bir teşekkür olacak bu ödül. Herhalde, Hollywood’da diCaprio’ya verilen şans başka hiçbir oyuncuya verilmemiştir. Bu yıl da, geçen yıl da Eddie Redmayne ya da muhteşem Fassbender karşısında oldukça zayıf kalıyor ama yıllardır sektöre bunca para kazandıran bir aktörü elbette Oscar’sız bırakmayacaktır Akademi. Üstelik, onca doğa şartlarına dayandıktan hatta ayıya kendini parçalatmayı göze aldıktan sonra...

Haberin Devamı

En iyi film muamması

İbre, şu ana kadar tüm ödülleri toplayan ‘Diriliş’ten yana. Ama açıkçası bu oldukça sıkıcı bir sonuç olur. Muhteşem görselliğe sahip olan “Diriliş“ sinematografisi -ki bu dalda kesin ödülü alacak- dışında sıradan bir film. Diriliş, klasik Oscarlık filmler için uygun bir seçim olmakla birlikte, bence Iñárritu’nun en vasat filmi. Spotlight ve The Big Short çok daha etkileyici. Sürpriz “The Big Short” olabilir.

diCaprio dışında kim var

En İyi Kadın Oyuncu ödülüne “Room”daki performansıyla Brie Larson en yakın aday. Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü hak eden isim The Danish Girl ile Alicia Vikander. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü yılın en çekişmeli dalı, Mark Ruffalo, Christian Bale ve Mark Rylance performanslarıyla karar vermeyi zorlaştırıyor. Gönlüm, Mark Rylance’dan yana ama sanırım ödülü Bale alacak.

Oscar’da farklı cinsel eğilimler karşı karşıya: The Danish Girl ve Carol

The Danish Girl’de Eddie Redmayne kesinlikle muhteşem. Geçen yıl Oscar’ı aldığı için Redmayne’nin kazanacağına ihtimal vermiyorum. Diğer başrol oyuncusu Alicia Vikander şahane performansıyla ödülü alacak ve böylece cinsel ayrımcılığı da Akademi unutmamış olacak kanımca. Gelelim, Carol’a... Eşcinsel bir yönelim olduğu için çok kolay anlaşılır bir durum. Carol, o kadar feminen ve o kadar kadınlığı seviyor ki cinsellikte de kadınları tercih ediyor olması çok anlaşılır ortaya koyuluyor. Ama ne yazık ki film çok yüzeysel ve sıkıcı kalıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR