Bizim dengemizi bozmayınız!

Sizden şikayetçiyiz Trudeau. Her şeyden önce böyle eğlenceli olmak niye? Hele o eğlenceli, herkesle dostane tavırlar, halkla iç içe olmak...

Sayın Justin Pierre James Trudeau, sadece üç aydır Kanada'nın başındasınız ama şimdiden beni ve ülkemdeki kadınların çoğunu alt-üst etmiş durumdasınız! Gün geçmiyor ki, bir fikriniz ya da hareketinizden sonra kafamız karışmasın! Bu arada, yanlış anlaşılmak istemem, asla; mavi gözleriniz, dalgalı saçlarınız, atletik fiziğiniz ve sempatik gülüşünüzün etkilerinden söz etmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni, dünyanın en karizmatik, en zeki ve en güzel mavi gözlü lideri kurduğu için, gelecek beş asırlık tüm haklarımızı kullanmış olduğumuzun farkındayız. Ve biz Türkiye Cumhuriyeti kadınları, tarihimiz boyunca bir daha Ata'mızın cazibesinin onda birine sahip bir liderle tekrar karşılaşmamış olmayı, bu sebeple olağan karşılarız. Elbette sizin yakışıklılık konusundaki hakkınızı teslim ediyoruz ama "Bir Mustafa Kemal değil" diye ekliyoruz.

Bizim dengemizi bozmayınız

Sayın başbakan söylemlerimizle kafamızı karıştırmayın lütfen.

Haberin Devamı

Gelelim sizden şikâyetlerimize! Her şeyden önce, böyle eğlenceli olmak niye! Hele o herkesle dostane tavırlar, halkla sürekli iç içe olmalar, arkadaş canlısı haller filan! Bizim alıştığımız, bildiğiniz Başbakan tavırlarına ters bunlar! Ama siz ülke vatandaşınızla böyle "kanki" takıldıkça, biz strese giriyoruz. Ya Allah muhafaza, biz de yöneticilerimizi öyle "içimizden biri" yerine koyup haddimizi aşar, "iki lâfın belini kıralım" şeklinde lâf atmaya filan kalkarsak, başımıza ne işler açmış olursunuz hiç bunları hesap ediyor musunuz?

Sonra öyle bisiklete binip dolaşmalar, yola çıkıp sanki normal bir insan evladıymış gibi yürümek, yetmedi ulu orta boks yapmak niye? Başbakan dediğin, yoldan geçerken kentin 50 kilometre ötesinde bile trafik durmalı, sadece Başbakan mı, tüm kâbine hatta dini değerlerle ilgili yol yordam göstermek için atananlar bile Mercedes'in özel yapımıyla dolaşmalı! Devlet adamlarının kendi değil, şanı yürümeli! Bizim ülkemizde, milletvekilleri bile insan üstü varlık mertebesine tariflenirken, sizin tavırlarınız bizi bildiğimizden şaşırtıyor. Bir ân, "büyüklerimizin" de normal, anadan babadan doğma insanlar olduğu zannına kapılırsak, sorumlusu sizsiniz, bunu bilin!

Haberin Devamı

NİYE ‘KADININ YERİ ÜLKE İCRAATININ İÇİNDE OLMAKTIR’ DİYORSUNUZ?

Sayın Trudeau, 45 yaşına gelmişsiniz nedir bu delikanlı tavırlar, heyecanlı davranışlar! Biz de "Ağır ol ki molla desinler" diye bir lâf vardır; iktidara gelenlerin ağırlığı hep bu sebeptendir. Sizden molla çıkması biraz zor ama azıcık ağır olun ki bizim de aklımız şaşmasın, yol yordamımız karışmasın, sizden sebep, kıldan ince boynumuz yerinden kopmasın. Sonra siyasi yaklaşımınız da bizim için tehdit oluşturuyor. Bizim kabinede müslümanlar kendi aralarında mezhep-din karmaşasına kapılmışken öyle elin Kanada'sında göçmen bir müslümanı bakan atamak filan bizim bünyeyi şaşırtıyor! Yani kendinden olmayanla el ele verip ülke yönetmeye kalkmak da insanı durduk yere boş hayallere kaptırabiliyor! Nerdeyse mahalle mahalle birbirimize cephe almaya hazırlandığımız şu günlerde, yine hep sizin yüzünüzden kafamız karışıyor ! Hele son yaptığınız açıklama, ülkemiz kadınları için bardağı taşıran son damla! Biz daha kabinenizi kurarken ille de kadın-erkek sayısı eşit olacak diye 15 kadın 15 erkek bakana yer vermenizi hazmedemedik. "Kadının yeri kocasının yanı" deriz. Siz niye "kadının yeri ülke icraatının içinde olmaktır" diye akıl karıştırıyorsunuz! Hadi onu geçtim, hele o son söyleminiz! Bizim ülkede her gün birçok kadını kocası öldürür, biz alışığız; kızlarımız tecavüze uğradığında sapıktan değil "o saatte sokakta ne işin vardı" diye hayatta ise mağdurdan, öldürüldüyse mâktülden hesap soranlara da şaşırmayız. Hamileyken sokağa çıkmamızı hoş karşılamayan hoşgörü timsallerine de alışığız. Hatta 13 yaşında kız çocuklarını eşşek kadar amcalara sattıklarında, terbiyemizden "çocuk gelin" der, üzerine bir de altın takar gene de aklımıza nifak sokmayız. Ama siz çıkıp da koskoca bir ülkenin Başbakan'ı olarak, tarif yerindeyse "feminizm Can'dır" tadında konuşursanız, sürekli "bu devirde kadın eşit olmadan ülke yönetilemez", hatta "ülke bile olunamaz, yaşanılamaz" filan derseniz, işte o zaman biz buna dayanamayız!

Haberin Devamı

Bizim dengemizi bozmayınız

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR