Sıradışı ressamın stil ikonu kızları

Dünyaca ünlü ressamımız Ahmet Güneştekin’in kızları Ezgi ile Kardelen, lise yıllarından beri dikkat çeken stilleri ile moda alanında kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkıyor.

Gençlik "stil" peşinde... Eminim sizin de dikkatinizi çekmiştir, yollar, kafeler, sinemalar, dersane çıkışları, üniversite muhitleri, adeta stil yarışmasından çıkmış gibi dolaşan gençler dolu. Kimse artık sıradan görünmek istemiyor. Benim üniversite zamanımdaki, bir lastik pabuç, bir eşofman üstü ile okula gitme dönemi çok geride kaldı. Eskiden bir Ajda Pekkan, birbirine bağdaşmayacak gibi görünen giysileri bir arada kullanır, iddialı giyim stiliyle dikkat çekerdi. Şimdi tüm kızlar stilleriyle birer süperstar. Bir zamanlar, "öğrenci giyim tarzı" dediğimiz kot-tshirt ikilisi ile vakit kaybetmeden kendini sokağa atma hali kesinlikle 'out'! "Kombin yapmadan çıkmam abi" durumu ise fevkâlade 'in'!

Fotoğraflar: Barış ACARLI
Mekan: Big Chef's Tarabya

Sıradışı ressamın stil ikonu kızları"Instagram yokken, Facebook üzerinden moda ile ilgili paylaşımlar yaparak dikkat çektiler"

Bugün size, tam da şimdiki gençliği tarif eden, tarzlarıyla önce çevrelerini etkileyip, sosyal medya ikonluğu derken yavaş yavaş moda dünyasına göz kırpan kız kardeşler Kardelen ve Ezgi ile tanıştırmak, onlar aracılığıyla günümüz "stil" meselesini anlamak istedim. Kardelen ve Ezgi, ilk kez Barcelona'daki bir davette dikkatimi çekti. Önce yabancı manken olduklarını düşündüm. Sonra anladım ki, ünlü ressamımız Ahmet Güneştekin'in kızlarıymış. Babalarının sergilerinde sıkça karşılaştık sonra. Her seferinde, moda sayfasından koparılmış halleri ile daha çok dikkatimi çekmeye başladılar. Sonra bir baktım, Instagram'da @modavitrini hesaplarında stillerini paylaşarak, pratik kombin önerileri sunarak epey takipçiyle paylaşımdalar. Şimdi öğrendim ki, bir kimono koleksiyonu hazırlayarak, moda yolunda ufak bir adım atmışlar. "Yolları açık olsun” diyelim.

Haberin Devamı

Sıradışı ressamın stil ikonu kızları

Yeni hedefleri kapsül koleksiyon tasarımı

Kardelen ve Ezgi...

Dünyaca ünlü ressamımız Ahmet Güneştekin'in kızları...

Anneleri son derece sade giyinen bir kadınken, kızlarını 3 yaşından itibaren hep dikkat çekici giydirmiş. Adeta, bebeklikte "moda aşısı" yapmış. 5 yaşında, leopar kazak altına kareli İspanyol paça pantolon, topuklu terlikler, deri salopetler giyerlermiş.

Haberin Devamı

Babaları da sıradanlıktan hoşlanmadığı için, kızlarındaki farklı tarzı desteklemiş.

Büyük bir sanatçının kızları olmanın sorumluluğunu taşıdıkları için eğitime ve moda konusunda dikkatli adımlar atıyorlar.

Kardelen, 91 doğumlu, büyük kardeş. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Ezgi ise 93 doğumlu, henüz Bilgi Üniversitesi, Mimarlık Bölümü öğrencisi.

Yakında ikisi de yurt dışında moda üzerine eğitim almak üzere plan yapıyorlar.

Henüz Instagram yokken, lise dönemlerinde, Facebook üzerinden moda ile ilgili paylaşımlar yaparak dikkat çekmişler.

Instagram ile birlikte, ‘modavitrini’ hesabını açmışlar ve oldukça geniş bir kitle tarafından takip edilmeye başlanmışlar.

Çevreden gelen destek ile hiç profesyonel olmayı düşünmedikleri halde bir kimono koleksiyonu hazırlayıp internet üzerinden satmaya başlamışlar. Ve başarılı olmuşlar.Kazandıkları cesaretle, modada kalıcı olmaya karar vermişler. Eğitim alıp, stil zevklerini geliştirmek ve bir gün bilinen markalar için kapsül koleksiyonlar hazırlamayı hedefliyorlar .

Haberin Devamı

Sıradışı ressamın stil ikonu kızları

Yeni yılda yeşil ve kırmızı renkleri giyin

- Günlük olarak daha maskülen dolaşmayı seviyorlar. Bu aralar bere ve kürk yakalardan vazgeçemiyorlar. Gerçek kürk kullanmıyorlar. Geceleri daha feminen olmayı seviyorlar. Farklı ve bir arada uyumsuz gibi görünen renkleri kombinlemeyi seviyorlar. Bir beden küçük gösteren, dalgıç kumaştan yapılan ve internette oldukça ucuza bulunan elbiseleri herkese tavsiye ediyorlar. Kırmızı-mavi, mor-sarı ve yeni yılda yeşil-kırmızı renkleri yakıştırıyorlar.

- Ezgi stiline daha disiplinli yaklaşmakla birlikte yine de takıntılı değil. Kardelen, ne giyeceğine son anda karar veriyor ama eğer o günkü kombinini stil sahibi bulmazsa evden bile çıkmıyor.

Ajda Pekkan tarz, Feryal Gülman klas...

- Serenay Sarıkaya'nın stiline bayılıyorlar. Yasemin Özilhan ve Feryal Gülman'ı çok klas buluyorlar.

- Ajda Pekkan ve Nebahat Çehre'nin her zaman "tarz" olduğunu söylüyorlar.

- Raisa& Vanessa Kardeşler, Hakan Yıldırım ve Zeynep Tosun'a hayranlar.

Haberin Devamı

- Instagram'da Miroslava Duma, Olivia Palermo ve Marta Lozano Pascual'ı takip ediyorlar.

DİĞER YENİ YAZILAR