Kadir Çöpdemir’in aradığı asistanı buldum

Kadir Çöpdemir'in verdiği iş ilânını herhalde duymayan kalmamıştır. Hani şu; 38-40 beden arası asistan aradığı ilândan söz ediyorum. Hem en az ileri derecede İngilizce bilecek, hem kolit, hipoglisemi, şeker hastalıkları olmayacak, 24 saat çalışmaya uygun, araba kullanan, falan-filân... 2 bin lira da maaş... Efendim ben bu ilânı görünce, hemen çevremdeki iş arayan genç kızlara haber saldım. İş ilânının detaylarını tam okumadan sadece "asistan aranıyor" kısmını dikkate alarak, aklıma gelen herkese mail attım ilânı. Ve pek çok kişiden aldığım olumsuz cevaptan sonra, sonunda tam Kadir Çöpdemir'in aradığı özellikte ve bu işi yapmak isteyecek bir kişi buldum. Ama bu arada, iş bulamamaktan şikâyetçi olan ve ilânı yolladığımda olumsuz cevap verenlere de "neden" diye sordum. İşte o ilân ve aldığım yanıtlar:

Kadir Çöpdemir’in aradığı asistanı buldum

BAKLAVA NEREDE YENİR İYİ BİLİRİM

Ayşe: Vallahi ben zaten medya sektöründe asistanlık yapmak istiyorum. Acemi olduğum için ücrete de takılmıyorum. Ama maalesef beden ölçüm bu ilâna uymuyor. Bir 20 kilo verirsem, belki! Oysa, Kadir Abi'nin dilinden en çok ben anlardım. Ne de olsa ikimiz de aynı yolun yolcusuyuz. Dönerin hası nerde bulunur, baklava nerde yenir, benden iyi kim bilir? Asla şekeri düşmez ben yanındayken meselâ. Her ân çantasından en az 5 kişiyi doyuracak erzakla dolaşan asistanı zor bulur o. Benimle çalışsa, dünyanın en mutlu patronu olabilirdi oysa. Üstelik, birbirimizin yanında kendimizi rahat hisseder, göbeğimizi içeri çekmek uğruna, tık nefes kalmazdık. Bir daha düşünsün Kadir Abi şu beden meselesini. Karşıdan bakıldığında bir ortalama tuttururuz beraber. Göz mukayesesinden kurtulur hiç değilse.

Haberin Devamı

KIVANÇ TATLITUĞ’U BEKLERDİM

Melek: Ah be Berna Abla, bende bir ünlüye asistanlık deyince şöyle bir yükselmiştim. Hani iş çok içimi açmadı ama hani serde gençlik var tabii, o yüzden ünlülerle olmak filân bir cazip geldi. Ama yani bir Kenân İmirzalıoğlu ya da Kıvanç Tatlıtuğ filan beklerdim, yani. Hani mâdem sabahlara kadar çalışıcaz, bari baktıkça sevaba gireyim. Bilmem anlatabildim mi! Ben onun kriterlerine uyuyor muyum bilmem ama Kadir Abi benim kriterlere uymuyor ya! Ha bu arada Monica yengeye selâmlar.

Haberin Devamı

KARİYER YAPMA ŞANSIM YOK

Aylin: Berna Abla, ben evde oturacağıma bir tecrübe olur diye kabul etmek istedim. Ama babam "saçmalama evlâdım" diyor. Bir hesap yapmış, zaten ben ileri derecede İngilizce ve yanında biraz da Fransızca öğreneyim diye beni 5 yaşından beri özel okullarda okuttuğu için bir servet harcamış. Eh,Kadir Çöpdemir'in yanında kariyer yapıp ilerleyecek bir şansım da olmadığına göre, babama asistanlık yapsam daha iyiymiş.

"Onun yerine benim şeker haplarımı tâkip et, ben sana ayda 2 bin lira veririm merak etme" dedi.

HASTALIĞI OLAN PATRON ÇEKEMEM

Aslı: Şekerim, aslında bir değişiklik olurdu bana, biliyorsun kocamdan da boşandım. Çocuğum da üniversitede olduğu için için çalışma saatlerinde de esnek olabilirim. Yaştan bahsetmemiş, gerçi Monica Belluci gibi birini arıyorum diye açıkladığına göre 45 yaşında olmamda mahsur yoktur. Madem o kadar sinir problemi varmış şekere bağlı, ben de hastalığı olan patron çekemem. Her karnı acıktığında bağıran birini 24 saat hayatımda istesem bir çocuk daha doğururdum!

Haberin Devamı

Kadir Çöpdemir’in aradığı asistanı buldum

CİDDİYE ALMA BERNA!

Hatice: Ben bu özelliklerle zaten Genel Müdür sekreteri oldum. Üstelik öyle 24 saat filan da çalışmıyorum. Her tür resmi tatilim ve haklarım var. Üstelik kazancım bu ilândakinden bir hayli fazla. Şaka yapmış Kadir Çöpdemir, çok da ciddiye alma!

Ve sonunda beklenmedik bir mail alıyorum. İlândaki iş tanımına uyan ve tâlip olan!

Emekli İngilizce öğretmeni Mehmet Hoca: Berna kızım; torunum Melek'e attığın mailden haberim oldu. Açıkçası, bu ilâna tepki gösterenleri art niyetli buldum. Ve bu işe ben tâlibim. Emekli İngilizce öğretmeniyim, lisanım iyi. Yaş da belirtilmemiş, ha bu arada benimki 67... Seyahate de uygunum, hatta evde yengenle kavga edeceğime gezmeyi tercih ederim. Eh emekli için 2000 lira güzel para. Bu iş için biçilmiş kaftanım. Kadir oğlumun gözlerinden öper, iyi haberlerini beklerim. Kestane kebap, acele cevap.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR