Sömestr tatilinde anne çocuklara İstanbul turu

Öğrenciler, yeni yılla birlikte bir tatile girdi, pir girdi! Yılbaşı tatiline bir de kar tatili eklenince, nerdeyse Ocak ayının ilk yarısı, çocuklar okula hemen hemen hiç gitmedi. Ve şimdi de önümüzde sömestr tatili... 23 Ocak Cuma gününden itibaren 9 Şubat pazartesiye kadar 16 günlük yarı yıl tatili öğrencileri ve tabii ki velileri bekler. Kar tatili sırasında, ev içinde yapılacak bütün aktivitileri bitirmiş olan anneler, sömestr boyunca ne yapacaklarını düşünüyorlar şu ara kara kara. Çocuklarda bir beklenti, ailelerde ise ne yapacağını şaşırmış olma hâli... Bir yandan da tabii ki imkân meselesi.

Haberin Devamı



Çocukları, gezip görmenin daha fazla eğiteceğine ve gezerken okumak gerektiğine inandığımdan, tatilleri çocuklara vakit geçirtmekten çok onları geliştirmek için fırsat olarak görüyorum. Bu yüzden, bolca kitap, bolca film, resim-örgü-kurabiye yapmak gibi el becerisi artıran ev içi aktivitelerinin yanı sıra, yaşadığınız yerin tarihini ve sokaklarını keşfetmek üzere yapılan yürüyüşler, müze ziyaretleri çocuklar için kesinlikle çok geliştirici. Açıkçası; sömestr boyunca çocuğunuzla yapacağınız her şey , sürekli alışveriş merkezi turlamaktan bin kat daha kıymetlidir bana sorarsanız.

Gezerken öğrenmek ise en güzeli. İşte size bu yarı yıl tatili için şahane bir önerim var: Günübirlik, anne-çocuk gezileri. Beyler hiç darılmasın ama sömestir tatili onların hayatında çok fazla değişiklik yaratmıyor. İşlerine gidip gelmeye devam ediyorlar. Oysa anneler çalışıyor olsalar da çocukları için bir takım planlamalar yapmak zorunda kalıyorlar. İşte “Sacred7 “ tur şirketinin kurucusu Ayşe ve Şebnem de anne oldukları için hâlden anlıyorlar ve sömestrde anne -çocuklara özel günü birlik geziler düzenliyorlar. Fiyatları 110-125 lira arası olan turlarda, konusunun uzmanı rehberlerlerden eşliğinde geziyorsunuz ve ikramlar ya da öğle yemekleri de tur fiyatına dahil oluyor. Eğer, sömestr tatilinde İstanbul’da olmak gibi bir şansınız varsa, “anne ve çocuklara özel” gezilerle bu muhteşem kenti ve tarihimizi , çocuğunuzla birlikte gezerken, keyifle öğrenebilirsiniz. Daha önce katıldığım ve kesinlikle kızımla birlikte çok memnun kaldığımız bu gezilerden yarı yıl tatili için olanları paylaşıyor ve gözüm kapalı tavsiye ediyorum...

ANNE VE ÇOCUKLARA ÖZEL

30 Ocak’ta “Zamanda Yolculuk” gezisi

Tarihi Sirkeci Garı ve Müzesi, Orient Express ve Ptt Müzesi gibi noktalara düzenlenen turda 1. Dünya savaşında kullanılan telgraf ve telekslerle çocuklar tarihte bir yolculuğa çıkacak ve sonunda da postaneden kendileri pullarını yapıştırıp, mektup atacak. Anneler de Orient Express’te ikram edilen çaylarını keyifle yudumlayacak.

31 Ocak’ta Ayasofya, Topkapı, Harem turu

Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir anne-çocuk gezisi. Hem çocuklar hem anneler, tarihimizi öğrenirken bu muhteşem güzellikleri birlikte keşfetmenin keyfine varacaklar.

Yine de babaları da sömestr boyunca dışlamayalım. Aile boyu seyahat etmek isteyenler için, Anadolu Medeniyetleri ve Tasavvuf konusunda pek çok kitabı bulunan çok değerli Türkolog Ali Canip Olgunlu ile Kars seyahatini kesinlikle öneririm.

24-26 Ocak tarihlerindeki bu Rus romanlarının masal diyarına düzenlenen yolculuğu, yine Sacred7 düzenliyor.

1 Şubat’ta Arkeoloji Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı

Mutlaka rehber eşilğinde gezilmesi gereken ülkemizin bu iki olağanüstü değerini keşfetmek ve Bizans’tan Osmanlı’ya tarihimizi eğlenetek öğrenmek için kaçırılmaz fırsat.

DİĞER YENİ YAZILAR