Bugün üç oyun perdelerini açıyor

Başım dönüyor, midem bulanıyor, gözümde yıldızlar çakıyor, bütün eklemlerim ağrıyor, yüreğim sıkışıyor, nefesim daralıyor, hücrelerim bile sızlıyor. Yok yok, aman efendim endişeye mahâl yok hasta filân değilim. Heyecandan ölmek üzereyim sadece. Bu bende baş gösteren belirtiler, tüm tiyatro oyuncusu arkadaşlarımın ilk oyun günü yaşadığı olağan şeyler. Sahne tozu yutmayanların da kolay kolay anlayamayacağı türden tepkiler. Bir de doğum yapan kadınlar anlayabilir beni. İçimden, bedenimi acıtarak ve ruhumu yırtarak bir başkasını çıkarmanın o garip hazzını, yarattığım karakterleri sahneye bıraktığım zamanlar dışında sadece kızımı doğurduğumda yaşamıştım çünkü. Ve işte bugün büyük gün!

HOŞGELDİN BOYACI



Bugün, “Hoşgeldin Boyacı” seyirciyle buluşuyor. Arif Akkaya yönetiminde, Erdal Özyağcılar ile birlikte uzun süredir hazırlanıyoruz bu oyun için. Kısa bir süre önce Gözde Çetinkaya da aramıza katılınca kadromuz tamanlanmış oldu. El ele, heyecan içinde seyircilerimizi bekliyor, alkış sesinin hayalini duyuyoruz. Umarım, yüz akıyla seyircimize selâm dururuz. Oyunumuzun yılbaşına kadar olan programı şöyle; Bugün (cumartesi): 20:30 ve yarın (pazar): 16:00’da Trump Tower Kültür Merkezi’nde, 24 Aralık’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde, 25-26 Aralık Ankara Şinasi Sahnesi’nde ve 27 Aralık’ta Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

ABİM GELDİ



Bu hafta sonu tiyatro severler için epey hareketli ve heyecanlı... İlk oyun heyecanı yaşayan sadece bizim oyunumuz “Hoşgeldin Boyacı” değil. Çok sevdiğim dostlarım da aynı günlerde, farklı tiyatrolarda seyirciyle buluşmanın heyecanını yaşıyor. Bekir Aksoy ve Volkan Severcan’ı buluşturan “Abim Geldi”, bu hafta sonu İzmir’de ilk kez seyirciyle buluşuyor. Yeliz Şar, Seyhan Şeşko, Pekin Akil ve Melda Gür, Marc Camelotti’nin karakterlerinin izinde, Bora Severcan’ın yönetiminde bolca kahkaha vaadediyor.

GUGUK KUŞU, KAFESTEN KUŞ UÇTU

Haberin Devamı



Bugün yani bizimle aynı dakikalarda seyirciyle ilk kez buluşacak bir başka oyun ise çok sevgili arkadaşım Oktay Kaynarca’nın oynadığı “Guguk Kuşu, Kafesten Kuş Uçtu”... Ken Kesey’in muhteşem romanından, yönetmen Milos Forman imzasıyla 1975’te sinemaya uyarlanan Guguk Kuşu filmini nasıl unutabiliriz! Yönetmen olarak Milos Forman, Randle Patrick McMurphy rolündeki Jack Nicholson ve hemşire Mildred Ratched rolündeki Louise Fletcher ise performanslarıyla Oscar’ı kazanmışlardı. Şakir Gürzimar tarafından sahnelenen oyunun 20 kişilik geniş bir oyuncu kadrosu var. Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Galip Erdal, Tuba Ünsal, Levent Can, Kevork Türker, Engin Yüksel ve başlıca rolleri paylaştığı oyun, Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyarosu’nda izleyicisini bekliyor.

DİĞER YENİ YAZILAR