Öğrenci için pratik diyet!

Üniversite öğrencisi İrem Tonguç kurduğu Otuz6beden adlı şirketi ile kilo problemi olanları zayıflatıyor? Nasıl mı? Sabah 04’te kalkıyor ve müşterilerine gün içinde yiyecekleri yemekleri pişirip evlerine gönderiyor. İşte ünlü diyetisyenlerin izindeki üniversiteli müteşebbis...

Son bir yıldır, kimi görsem yemeği yanında dolaşıyor. Çocukluğumda, babamın sefer tası içinde evden yemekle mesaiye gidişini hatırlatıyor bana bu. Tabii amaç artık çok farklı. Herkes zayıflama derdinde. Zaten yanlarında taşıdıkları yemekler de evden değil, diyet merkezlerinden... Paranın alabileceği güzel bir lüks bu. Sabah kapınıza bir kutu ya da torba içinde o gün yiyeceğiniz tüm öğünler servis ediliyor. Cevizden ayrana, bitki çayından ekmeğe tüm ihtiyacınız kalorisi hesaplanmış ve yemekleriniz diyete uygun pişilirilmiş olarak ayağınıza geliyor. Size de kutunun üzerinde yazan vakitlerde yemek kalıyor. Bir ara ben de denemek istediysem de ismi bende saklı bir televizyoncu arkadaşımın paketinden dörde kesilmiş yağsız, tuzsuz, içi geçmiş marul çıktığını görünce vazgeçtim. Doğum sonrası dışında doğru düzgün hiç diyet yapmamış bendeniz için, yemek yemek hayatın en büyük zevklerindendir. Şansım var ki kilom hep orta karar olmuştur. Benim yediğim yemeği normal metabolizmalı biri yese herhalde 100 kiloyu bulurdu. Ama yine de her yıl tam da bu vakitler 3-4 kilo alırım. Yine aldım. Ve algıda seçicilik, çevremdeki pek çok kişinin yanından ayırmadığı paketlerle daha çok ilgilenmeye başladım. Biraz isim yapmış kişilerin, aylık 10 bin lira aldığını duymam da caydırıcı sebeplerden olmuş olabilir benim için. Üstelik, duyduğuma göre, tıpkı gazetelerde sıkça yayınlanan tarzda haftalık diyet listesi almak için toplu WhatsApp grubuna dahil olmak için 5 bin lira ödeyenler olduğunu duyunca mevzuudan iyice soğudum. Sonunda tesadüf eseri, kendime göre birini buldum. Saffet Emre Tonguç’un Paha Biçilmez İstanbul programına gittiğimde, sevgili dostum Saffet de öğle yemeğini çantasından çıkarınca, “sende mi yahu” dedim. Ve şimdi sizinle tanıştırmak istediğim Saffet Emre Tonguç’un gencecik yeğeni İrem Tonguç ile böylece tanıştım.



Amaç, lezzetli rejim yemekleri yapmak

İrem, Marmara Üniversitesi’nde öğrenci. Her zaman diyet yemekleri lezzetli hale getirmeye meraklı olmuş, bununla ilgili eğitimler almış ve pek çok yabancı kaynağı takip ederek kendini geliştirmiş. Artık, diyet yemek aşçılığı İrem için hobi olmaktan çıkmış. Otuz6beden isimli bir şirketi var. Diyetislenlik bölümünü dereceyle bitirmiş , kendi gibi genç iki arkadaşıyla birlikte “online diyet” servisi veriyor.

Nerden aklına geldi böyle bir girişim?

Ben mutfağa hep meraklıydım ama sadece diyet yemekler yaptım hep. Yabancı diyetleri takip ettim, eğitimlere katıldım. Değişik tarifler geliştirdim. Amaç, lezzetli diyet yemeklere yapmak ve mahrumiyet yaşamadan kiloyu korumak.



Yaşa göre ideal kilo değişiyor mu?

Kesinlikle... Otuz6beden bünyesinde birlikte çalıştığım diyetisyen arkadaşlarım o yüzden kiliye özel listeyi çok önemsiyorlar.Bana da lezzetli yemekler hazırlayarak diyeti kolaylaştırmak görevi düşüyor.

Nasıl çalışıyor iş modelin?

Kilo vermek için bizimle çalışmak isteyen kişi, telefonla ya da @otuz6beden Instagram hesabımızdan bize ulaşıyor. Formları doldurmasını ve tahliller yaptırmasını istiyor diyetisyen arkadaşlarımız. Sonra, her sabah 07.00 ‘de tüm gün yiyeceği yemekleri ve atıştırmalıkları kapısına bırakıyoruz. Yemeklerin taze olmasını çok önemsiyorum, o yüzden sabah 04.00’te kalkıp yapıyorum. Yiyeceği fındıktan, akşam tatlısına kadar her şey pakette oluyor. Kişi gün içinde dışardan hiçbir ekleme yapmaya gereksinim duymuyor.



Günlük yemeklerle fark yaratıyorum

Bir de yürüyormuşsun müşterilerinle okul öncesi ya da sonrası, tabii zayıf kalırsın sen bunca koşuşturmaya.

Çok yeni kurdum işi, hevesliyim ve önemsiyorum. Bu da bana ekstra enerji veriyor galiba.

İktisatçı olacaksın, peki gidip bir şirkette yönetici olmayı filan düşünmedin mi?

Aslında geçen yıl finansal staj yaptım ve kurumsal hayat bana çok sıkıcı.Bunun üzerine iyice emin olup daha öğrenciyken otuz6beden’i kurdum.

Fiyatlar ne alemde? Bin liradan 15 bin liraya kadar fiyatlar duyuyorum ortalıkta.

Tabii isim yapanların fiyatı yüksek oluyor. Bazıları da ucuza mâl edebilmek için sağlıksız plastik kaplarda yemek servis ediyorlar. Ve çoğu firma bir gün önceden pişiriyor yemekleri. Ben, özel kaplar ve günlük yemeklerle, aynı zamanda sağlıklı bir beslenme sunarak fark yaratmaya çalışıyorum.

Fiyat?

Aylık 3 bin 500 lira.

Haberin Devamı



Hangi bölgelere servis veriyorsun?

Gebze dahil tüm Anadolu Yakası ve Avrupa Kıyısı sahil şeridi ve Mecidiyeköy civarı. Ötesine şimdilik gidemiyorum. Fiyat da adrese göre değişmiyor.

Kilo kontrolünü nasıl yapıyorsunız müşterilerin?

İsteyenle hergün, dileyenle haftada bir telefonla konuşup verdiği kiloya göre diyetini haftalık yeniden şekillendiriyoruz. Kimi protein ağırlıklı beslenince daha kolay kilo kaybediyor kimi meyve-sebze. Listeyi değiştirerek bunu tespit ediyoruz.

Bende istiyorum. Ama tatlı filan olacak mı, çayın yanı da hesaplanacak mı?

Vanilyalı soya sütü filan gibi farklı malzemeler kullanarak yapılmış, kalorisi düşük nefis ve sağlıklı tatlılar olacak hem de.

DİĞER YENİ YAZILAR