Hedef #1MilyonÜye

Haberin Devamı

Bu hafta, Fenerbahçe Spor Kulübü, belki de tarihinin en büyük projesini resmen başlattı. Hedef 1 Milyon Üye... Lansman Four Seasons Otel’de düzenlenen basın toplantısına, eski ve yeni tüm yöneticilerin yanı sıra, futbol, basketbol ve voleybol takımlarının oyuncuları da katıldılar. Gecenin sunuculuğunu da ben yaptım. İşte bu özel geceye ait notlarım:

- FB TV’nin hazırladığı, kulübün bir asırı aşan tarihini anlatan, Rutkay Aziz’in sesiyle hayat verdiği kısa filmi izlerken tüm konuklar duygulandı.

-Başkan Aziz Yıldırım çok heyecanlıydı. Uzun yıllardır hayalini kurduğu bu projeye evladı gibi baktığı her halinden belliydi.

- Öğrendik ki, Fenerbahçeli futbolcular da kulübe yeni üye olmuşlar. .

- Bu arada, Bekir’le konuştuktan sonra, Caner’e dönüp “Bekir” diyerek konuşmaya devam etmem epey espri konusu oldu. Caner, Mehmet’e dönerek “Ahmet” diye şaka yapınca, “Aslında Volkan’la Kuyt’u karıştıracaktım” diye ben de espriyi sürdürdüm. Salonda epey kahkaha koparan bu ânların, bazı gazetelerde “büyük gaf” diye yer alması ise mânidardı. Gaf; kabul görmüş toplumsal kuralların ihlâline denir, basit bir dil ya da zihin sürçmesine değil, hatırlatmak istedim!

-Obradovic’in, “niye 1 milyon üye hedef anlamadım, en az 2 milyon olmalıydı” demesi üzerine büyük alkış koptu.

-Ömer Onan’a, “EA7 Emporio Armani maçı, son maçın olacakmış. Emin misin, son kararın mı” diye sorduğumda. Salonda, Ömer Onan için büyük alkış ve tezahürat vardı.

Peki, nedir “Hedef 1 Milyon Üye” ve üye olmanın avantajları neler? -Eskiden sadece Kongre Üyeliği vardı. Şimdi, “Temsili üyelik” getirilerek, üye sayısını 1 milyona çıkartmak ve Fenerbahçe’yi dünyanın en büyük kulüplerinden biri yapmak, amaç. Artık, sadece refah düzeyi yüksek bir kesim değil, öğrenciler dahil herkes üye olabilsin diye, DenizBank ile bir anlaşma imzalandı. Bundan sonra, 36 ay vade ile Fenerbahçe’ye resmen üye olmak mümkün. Temsili üyeliğin bedeli 2 bin lira.

- Bu projeyle üye olanlar, tıpkı Kongre Üyeleri gibi ve aynı şartlarda, Fenerbahçe’nin tüm tesislerinden faydalanma hakkına da sahip olacaklar.

- Üyelikler arasındaki tek fark; her kongre üyesi oy ve seçilme hakkına sahipken, temsili üyelerde 200 kişilik gruplar adına bir kişi söz sahibi olabilecek.

- Üyelik, manevi olduğu kadar maddi olarak da kazandıran, avantajlı bir kartı da beraberinde getiriyor. Anlaşmalı pek çok marka ve kuruluşlarda çok özel indirimler sağlıyor.

- Başkan’ın hedefi, bu projeyle her ilde Fenerbahçe için araziler alıp, spor tesisleri ve kulüp binaları açmak.

- Üye olmak için: www.hedef1milyonuye.com



Bugün, günlerden futbol

Galatasaray-Fenerbahçe maçı var: Türkiye’nin en önemli futbol karşılaşması. Yine ben “derbi sayılmaz artık” dediğim için çok kızan Galatasaraylılar oldu. Evet, artık bu maça eskisi kadar önem vermiyorum. Çünkü, sürprizi kalmadı. Ya taraflar, beraberliğe yatarak iç bayıltan bir futbol ortaya koyuyorlar. Ya da kavga-dövüş, seyirci karmaşası derken sahada futbol göremiyoruz. Zaten, taraftarın bir arada maç seyredemediği günümüz karşılaşmaları gittikçe seyirciyi futboldan soğutuyor.
Dileğim, adil bir maç olsun ve olaysız, şaibesiz, hakeden kazansın. İtiraf edeyim ki, gönlümden geçen, çoğunlukla olduğu gibi Fenerbahçe kazansın. Ama, Galatasaray kazanırsa da tabii ki kutlarım. Taraflar, elbette şakayla karışık biraz birbirine takılsın ama sonuçta kazananı tebrik ederek mevzuu noktalansın. Uzun kâfın kısası: Biraz heyecan, biraz eğlence olsun, ama lütfen herkes medeni olsun! Bu akşam 19:00 da oynanacak GS-FB maçı için skor mu dediniz? İşte tahminim: 1-2. İzleyip görelim. Ve inşallah, eski “derbi gibi derbi” günlere dönelim!

DİĞER YENİ YAZILAR