Her kullanıcı bir gün hacklenmeyi tadacak

Haberin Devamı

Dünya 100 kadar Hollywood ünlüsünün müstehcen fotoğraflarının Apple’ın sanal depolama alanı iCloud’tan hacklenip intenete sızması ile çalkalanıyor. Varın tehlikeyi siz düşünün! Anlaşılan bu devirde kimsenin artık gizlisi saklısı kalmayacak!

Bu haftaya büyük bir skandal damgasını vurdu. Dünya, Hollywood kadınlarının hacklenmesini konuşuyor... Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst gibi 100 Hollywood gözdesi kadının iCloud hesapları hacklendi ve kendi kendilerine çekip sakladıkları çıplak fotoğrafları, dönüşü olmayacak bir şekilde siber tarihin sayfalarına yapıştı. İşin fenası, artık onları sonsuza kadar silmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Zaten skandalın bu kadar büyük olmasının sebebi de, bu olayın mahremiyetin öldüğünün ispatı olması. Yoksa, adı geçen isimlerin çoğunun yayınlanan fotoğraflardan kat be kat erotik kapak fotoğrafları ya da bahsi geçen videolarından iddialı film sahneleri var. Olay yaratan kuşkusuz ki Jennifer Lawrens’ın ya da her daim erotik pozlar veren ve en seksi kadınlardan kabul edilen Kate Upton’ın memesinin görünmesi değil. Skandalın bu kadar dikkat çekmesinin sebebi, günümüzde hiçbir şeyin gizli kalmayacağının kanıtlanmış olması. Üstelik her gün hacklenen isimlere yenileri ekleniyor. Doğru mu değil mi tartışmaları sürerken Selena Gomez’in mahrem fotoğrafları da internete sızdı. Tabii şimdilik liste sadece güzel kadınlarla dolu olduğu için mesele pek çok kişiye eğlenceli geliyor. Nihai neticede, sinir bozukluğu ve biraz psikolojik travma dışında bu durum, bahsi geçen kadınlara zarar veremez. Ama yarın-öbür gün, kimlerin ne tür fotoğrafları ortalığa düşer ve hangi skandallar kimleri tahtından eder, varın tehlikeyi siz düşünün! Ama artık çok net belli ki, bu devirde kimsenin gizlisi saklısı kalmayacak, “mahremiyet” dediğin ancak beynin sınırlarında mümkün olacak. O da şimdilik!

Skandalla ilgili aklıma takılanlar...

- Bir kere bunu yayanın amacı ne? Madem hackledin fotoğrafları otur kendin bak! Milyonlara servis etmek niye? Bir çeşit halk hizmeti mi! Paylaşımcılıkta son nokta mı? Ne tür bir psikolojinin ürünüdür bu, hiç anlayamadım?!

101 ÜNLÜNÜN ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

- Bir rivayete göre, fotoğrafları yayabilmek için hacker internetten “Paypal” aracılığıyla yardım parası toplamış. Bu doğruysa, hadi sanal hırsızlığı yapan bu işten para kazandı, peki ya parayı verenler? İnsanların mahremiyetini ortaya dökmekteki dürtü nedir? Lütfen bir psikolog açıklasın! İşin sonunda, toplumları ilgilendirecek yolsuzluk ya da siyasi oyunlar olmadıktan sonra, bir şarkıcının evinde üstsüz çektiği fotoğrafı için niye halk seferber olur, işte bunu da hiç anlayamadım!

- Peki birbirinden seksi fotoğrafları posterleri süsleyen bu güzel kadınlar niye bir de evde çıplak fotoğraflarını cep telefonuyla çekip depolama ihtiyacı hissederler, işte bu aklıma takıldı! Hani kendi halinde bir kadının böyle bir fantazisi olmasını anlayabiliyorum, ama fantazinin ta kendisi olan kadınlar için durum bana biraz sıradan göründü. Belki photoshop, makyaj ve ışık oyunları olmadan da seksi ve güzel görünebiliyorlar mı diye merak etmişlerdir, kim bilir!

- Şimdi internette bu fotoğrafları arayıp paylaşan insanlar, neyin kafasındalar meraktayım! Açıkçası ben insanların mahremiyetine dair fotoğraflar gördüğümde tuhaf bir utanç duyuyorum. Hani yanlışlıkla tuvalet kapısını açarsın da, uygunsuz durumda yakaladığınla aynı mahremiyetin parçası olmanın utancını duyarsın ya işte ben de bu gibi görsellerle karşılaşınca böyle hissediyorum. Mevzuu çıplaklık değil, ânın paylaşıma açık olmaması! Dolayısıyla bu fotoğrafları yayanlar, sadece Jennifer Lawrence’ın değil, istemesek de pat diye önümüze çıktığı için bizim mahremiyetimizi de ihlal etmiş oluyorlar. Peki bu fotoğrafları yana yakına arayıp, bakıp, paylaşanlar, kendi mahremiyetlerini de çiğnediklerinin farkındalar mı?

- Koskaca Apple, asrın icadı gibi lanse ettiği iCloud’un hacklenmesi ile ilgili açıklama yapacak mı meraktayım? Şifreler, koruma programları, güvenlik önlemleri; bu olaydan sonra hepsi yalan! Şu kesin ki, artık kimsenin gizlisi saklısı kalmayacak, her kullanıcı bir gün hacklenmeyi tadacak!

DİĞER YENİ YAZILAR