Bayram tatilinde uzak durulması gereken yerler

Bodrum

Kesinlikle liste başı olmayı hak ediyor. Eğer yazın göbeğinde uzun bir resmi tatil varsa Bodrum’dan uzak durun çünkü tahammül fersah bir kalabalık garantidir. Ben yazları Bodrum’da yaşadığım halde genellikle bayramlarda burdan kaçarım. Yıllar önce yine böyle yaz dönemine denk gelen uzun bir bayram tatilinde en büyük marketlerde bisküvi bile kalmadığını gördüm ben, işte o gün bugündür de bayram tatili dedin mi Bodrum’dan koşarak kaçarım. Bırakın lokantalarda filan yer bulmayı, bakkalda ekmek bulana yanında madalya veriyorlar bayramlarda Bodrum’da. Ha çok önceden yerinizi ayırttınız diye şu anda rahat rahat gülümseyenlerdenseniz size de bir sözüm var, ne demişler, “son gülen iyi güler”, bayram boyu hesapları gördükten sonra da dilerim tebessümünüz hiç solmaz. Malum porsiyonlar küçülürken rakamlar büyür Bodrum bayramlarında... Ha bu arada son bir şey daha, trafik de bildiğiniz büyükşehir tadında olur, hele ki şu anda bile yoğunluk olduğuna bakılırsa bu sene uzun kuyruklarda kontak kapamak garanti gibi görünüyor. Bu bayram maalesef ben de kaçamıyorum farklı bir yere. Eve gıda ikmalimi yapıp, hiçbir yere çıkmadan bayramı geçirmeyi planlıyorum, Bodrum ölçeğinde “sakince”... Ha artık planı yaptık, ille de geliyoruz diyorsanız, benden tavsiye konakladığınız yerden çok uzaklaşmadan, tanımadığınız mekanlara gitmeye kalkmadan, fiyatını sormadan lahmacun bile ısmarlamadan, eğer gölgelik bir alan bulursanız geceleri de bırakmamak pahasına yerinizi kaptırmadan, kısaca kontrolü elden bırakmadan takılın.

Haberin Devamı

Yunanistan kıyıları

Gerçi Euro’nun geldiği noktadan sonra feribota binip yarım saat uzağımızdaki bir adaya ya da sınırın hemen öte tarafındaki Dedeağaç’a bile gitmek öyle her babayiğitin harcı değil bu zamanda. Ama gene de söyleyeyim, Kos’tan Simi’ye, Aleksandrapoli’den Kavala’ya, Selanik’e, Halkidiki ya da Thassos’a kadar aklınıza gelen her yerde Bodrum’dakinden fazla T.C vatandaşı olur bayramlarda. Hani o kadar ki, yurt dışına gitmiş gibi gelmiyor insana. Yunan havasından ziyade Didim, Çandarlı havasında oluyor komşu kıyıları. Ah bir de gümrük kuyruğu var ki sormayın gitsin!

Haberin Devamı

Çeşme

Bakınız, Bodrum için yazdıklarım...Fazlasıyla geçerli çünkü üstüne üstlük Çeşme küçük bir sayfiye. Bayramda, Alaçatı’da bir yürüyüş turu atmaya kalksanız iki adım arası 5 dakika bekleme molası vermek zorunda kalırsınız; yaya trafiği bildiğiniz iş çıkış saatleri İstanbul trafiği.

Mavi yolculuk

Tekneler birbirine teğet dizilir, biri öksürse, yandaki teknedekiler suyu daha çabuk yetiştirir, öyle diyeyim! Zaten şöyle güzel bir koyda demir atacak sota bir yer bulmak nerdeyse imkansız. Olur da şans yaver gider, şöyle ip saracak bir kaya bulunursa da terkedip yeni bir koya gitmeye kalkışmak büyük cesaret... Mavi yolculuk değil, mavi konaklama olur bu tatil... Hadi ona da razı gelindi diyelim, bu sefer de korunaklı koyda her gün onca tekneden çıkan klima suyu, bulaşık suyu derken o canım deniz oluyor kendisi bir bulanık bulaşık suyu... Kısaca, ne mavisi kalır bayramlarda turun, ne yolculuğu ...

Haberin Devamı

Avrupa-Amerika ve tabii ki Londra

“Hoppala Bernaaaa bu da nerden çıktı şimdi” diyorsanız ya deli zenginsiniz ya da gerçekten zır deli... Bir küçük şişe suyun market satış fiyatı 10 lirayı geçti şu ara, bir hatırlatayım dedim. Bu bayramda gitmeye kalkarsanız yurt dışına , tek yararı matematiğinize olacaktır, ne olsa tatil boyu her lokmanızı, attığınız her adımı bizim paraya göre hesap edip duracaksınız. İyice siniriniz bozulacak, her lokma boğazınızda hizaya geçip duracak. Onun için yapmayın, oraya buraya gitmeye kalkıp hep kendinizi, hem bizim gibi gidemeyenlerin nazarını yıpratmayın!

“Eh be BERNA yer bırakmadın” mı dediniz? Olur mu efendim, mesela varsa köyünüze gidin, sel tehlikesi altında olmayan yayla bulursanız oraya, epeydir ihmal ettiğiniz akrabalara, eş dost ahbapa, olmadı komşuya geçin. Yukardaki 5’liden uzak, sevdiklerinizle, keyifli anılar biriktirin. Hepinize şimdiden huzurlu bir bayram dilerim.

DİĞER YENİ YAZILAR