Seçim sürecinde bir vatandaş olarak isteklerim

Pek bir hareketli günler geçiriyoruz ve belli ki önümüzdeki günler hararet epey yükselecek. Tabii ki önümüzdeki erken seçimlerden bahsediyorum. Uzun zaman sonra, ilk defa siyasi tarihimizde alışık olduğumuz eğlenceli politik figürler yeniden sahneye çıktı. Ne yalan söyleyeyim özlemişim. En büyük dileğim skandalsız, adil ve dürüst bir seçim süreciyle memlekete hayırlı bir sonuç çıkması. Ne kadar çok aday olursa o kadar iyi bana göre... Bolluk iyidir. Herkes şapkasını önüne koyar, artı-eksi muhakemesini yapar ve kendine göre doğru bulduğu birini seçer. Bu arada siyasi atışmalar, laf atmalar derken bizler de biraz neşeli günler geçirir, memleketin üzerine uzun zamandır sinen kasvet bulutlarını biraz dağıtırız umarım. Dolar dayanmış 4,5 TL sınırına, ekonomik durum dibi boylamış, ya ayağımızı vurup çıkarız suyun yüzüne ya batan gemiyle boğuluruz hep birlikte... O arada bari gülelim biraz, hiç işe yaramasa da en azından son bir kere gülmüş oluruz. Son gülen nasıl gülermiş,

Erken seçimin baş mağdurları

Haberin Devamı

Gençler... Kimsenin bu konuya değindiği yok ama başta 18-20 yaş grubu gençlik her zamanki gibi yangında ilk heder edilen oldu gene. Belki üniversiteye gitmemişlere ya da üzerinden yıllar geçtiği için unutmuşlara basit bir konu gibi gelse de gençlik ciddi bir travma içinde son günlerde. Öğrenciler şu ana kadarki yaşamlarının en önemli dönemecine girerlerken önlerine bariyer çıktı birden; hızla frene basanlar, yoldan çıkanlar, toz duman ortalık şu an. Bir senedir belli olan üniversite sınav tarihinin yerine seçim tarihinin konulmasından söz ediyorum. Açıkçası günler torbaya mı girmişti de koca sene içinde aynı güne getirildi seçim tarihi, anlayan beri gelsin! Oldu olan yapacak bir şey yok ama gençlerin de sinir sistemi laçka oldu bu arada. Şu ara, 18-20 yaş aralığındakilere sakın bulaşmayın derim! Ha “aman ne var bunda alt tarafı bir hafta sonra girecekler sınava” diyenler varsa, gençler adına hepinize burdan selam etmeyi bir borç bilirim ve eklemek isterim; ya hiç üniversiteye gitmemişsiniz ya da çok yaşlısınız, seçim sizin!

Haberin Devamı

Oteller... “Hoppala otellerle ne alakası var mı dediniz? Hemen izah edeyim, öğrenciler hemen üniversite sınavı sonrası yaparlar mezuniyet balolarını. Haliyle bu seneki sınav takvimine göre altı ay evvelden otellerin balo salonlarıyla ya da çeşitli mekanlarla anlaşmalar yapıldı. Gelin görün ki seçim sandığı evdeki hesaba uymadı. Sınav bir hafta ötelenince, balolarda tam sınav haftasının öncesine takılı kaldı. Eh hangi öğrenci tam kabusa dönmüş sınav haftasında giyinip, süslenip, halay çekmek ister ki! Üstelik yorulsalar, terleyip hastalansalar sınav da riske girecek, bir de bu stres var. Eh tam nişanların düğünlerin başladığı dönem oteller de tarihleri değiştiremiyor. Sınav stresi yetmezmiş gibi, mezuniyetler de gençlerin boğazına diziliyor.

Siyasiler şunları lütfen yapmayın

O doğa düşmanı flamalarınızla sokakları çöp yığınına çevirmeyin.

Seçim araçlarınızın çatlak hoparlörlü sesini sonuna kadar açıp kulaklarımızı telef etmeyin.

Halka ulaşmak adı altında trafiği kapatıp sinirimizi germeyin.

Haberin Devamı

Kavga, gürültü etmeyin. Sokaklarda gırtlak gırtlağa gelmeyin, birbirinizin seçim masasına saldırıp ortamı rezil etmeyin.

Büyük şehirlerde tam iş ve okul çıkış saatleri seçim otobüslerinizle arz-ı endam etmeyin!

DİĞER YENİ YAZILAR