Moda “perde” açtı!

Oscar kırmızı halı geçidini izledikten sonra bir anda modası ilgimi çekmeye başladı ve “trend”lere bir göz attım. Bildiğiniz perdeler moda olmuş!

Moda “perde” açtıYok öyle mecazi anlamda filan değil bildiğiniz “perde” açtı, eh her zaman çiçek açacak değildi ya... Evet pek moda ile ilgili biri değilim ve hayatımda hiç bu konuda yazmadım ama geçen hafta Oscar kırmızı halı geçidini izledikten sonra bir anda ilkbahar-yaz modası ilgimi çekmeye başladı ve hemen dergiler, defileler “trend”lere göz attım. Atmaz olaydım! Bildiğiniz perdeler moda olmuş.

Çiçeklisi, kadifesi, tülü, mutfak hatta banyo perdesi bile var! Ev dekorasyonundaki perde modasından bahsetmiyorum, perdeyi yekten üzerine giymek moda olmuş! Anneannemin evindeki o kadife ağır perdelerle içindeki nakışlı tül perdeleri keşke attırmasaymışız, şimdi üzerime dolar “trend-setter” olarak caka satardım. Tasarımcılar ciddi çıkmaza girmiş sanırım. Rüküşlük almış başını gitmiş. Bazı bilirkişi geçinen “ikon-can”lara kimse “kral çıplak” diyemediğinden mi zevksizlik almış başını gitmiş yoksa rüküşlük bölünerek çoğalan bir hastalık gibi insanların kanına mı karışmış, ne dersiniz? Ben ki yeni yetme genç kızlığını 80’lerde geçirmiş biriyim. Ne vatkalar ne baştan ayağa portakala kesmiş insanlar, ne füzo pantalonlar ne kabarık saçlar gördü bu gözler. Gene de son yıllardaki pespayelik gibisini görmedim.

Haberin Devamı

Boy aynasına bakın

Bugünün modasına harfiyen uymaya çalışanlar herhalde ilerde albümleri komple yakacak ama dikkatinizi çekerim. O yüzden bırakın bilmem ne dergisi editörü şunu dedi, Hadid’ler bunu giydi, Jenner’lar şöyle makyaj yaptı, Kardashian’lar şunu taktı demeyin! Onlar eldeki malzemeyi pazarlayıp bu işten para kazanıyor, giyenlerin payına da parasıyla rüküş olmak düşüyor.

Aman dikkat! Tek ihtiyacımız bir boy aynası ve biraz göz-nizam!

Ne olur artık rüküşlüklerden vazgeçilsin

Yerleri süpüren paça boylarından ve içine giyilen devasa platformlu ayakkabılarla boyu uzun görünme gayretinden... Kimse öyle giyince selvi boylu filan olmuyor, hani sirklerde pantalonunun içine uzun tahta çomak takan palyaçolar var ya işte öyle görünüyor bu modaya uyan kadınlar. Kadın güzelse her boyda her yaşta güzel, olduğunuz gibi kalın.

Haberin Devamı

Pijama takımlarını sokakta giymekten vazgeçiniz!

Her yana püskül takıp saçak saçak paçalı tavuk gibi dolaşmayınız.

Canlı renkler, fırfır, desen, püskül, fiyonk, taş, pul-payet ilkbahar - yaz modasında çok moda diye hepsini bir arada kullanmayınız. Salma Hayek gibi avize kılığında dolaşmayınız.

Senenin en büyük trendi “perde dolama” modasına mesafeli kalınız. Hollywood starları bile kırmızı halıda vaziyeti kurtaramadı, bırakın perdeleriniz sizi değil pencerenizi örtsün.

Şimdi arkanıza yaslanın, derin bir nefes alın ve “moda” diye üzerinize bulaşacak muhtemel rüküşlüklerden korunmak için gözünüzü zamansızlık iksiri ile bağlayın; göz zevkinize bir tutam Grace Kelly, bir dal Audrey Hepburn ve bolca Jacqueline Kennedy atıp üzerine biraz da Prenses Diana serpin... Şimdi gözünüzü açın ve bu ilkbahar yaz modasına bir de bu gözle bakıp, sakin kalın!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR