Muhteşem Brezilya kadınları şehir efsanesi mi?

O ilah gibi kadınlar nerede saklanır bilemedim ama ben birine bile rastlamadım... Malum, Brezilyalı kadınlar popoları ile ünlü. Ama popoları kadar önde göbekleri olduğunu da söyleyebilirim.

Rio de Janeiro, Sao Paolo ve yeryüzü cenneti İguazu şelalerinde 10 gün dolaştım. Hele İguazu, başlı başına bir gezegen adeta... Güney yarım küreye yaz gelmiş, Brezilya’da yeni yıl hazırlıkları plajda... Ben de 2017’nin son hafta sonunda sayfamda sıcak rüzgarlar estireyim istedim, herkese mutluluklar ve sağlıkla bol seyahatler getirecek bir yıl dilerim.

Muhteşem Brezilya kadınları şehir efsanesi mi

Vallaha o ilah gibi kadınlar nerede saklanır bilemedim ama ben birine bile rastlamadım. Malum, Brezilyalı kadınlar popoları ile ünlü. Ama popoları kadar önde göbekleri olduğunu da söyleyebilirim. Üstelik 7-24 spor yapıyorlar, et, balık ve tropikal meyvelerle besleniyorlar. Demek ki neymiş, beslenme spor bir yere kadar ama genetik her şeymiş. Brezilyalı top model Gisele Bundchen ile yıllardır bizi kandırdılar anlayacağınız, lakin kadının soyadı “Bündchen”, ordan uyanmalıydık.

Rio Festivali gerçek mi?

Her yıl basınımızda çıkan haberlere bakarsak Rio Festivali’nde tangalı ve muhteşem kostümlü kadınlar sokaklarda samba yapıyor. Öncelikle, Rio’ya özgü değil, Brezilya’nın her şehrinde festival var hatta Olinda’daki 7-8 gün sürüyormuş. Her mahalle tüm yıl hazırladığı özgün kostümleri ve dansları ile bu yolda resmi geçit yapıyor, yolun iki tarafında oturan seyirciler de izliyor. İhtişamlı kostümler için her grup milyonlar harcıyor. En büyük kara para aklama yolu olarak mafya babalarının sponsor olduğu ve seyirci koltuklarının tanesini 3-5 milyona satın aldıkları söyleniyor. Yalnız öyle sandığımız gibi yarı çıplak kıyafetlere tek tük rastlanıyor, herhalde bizim basın da seçip onları koyuyor.

Haberin Devamı

Copacabana ve İpanema

Rio de Janeiro, geniş ve birbirine bağlı bembeyaz kumsallarla hayat bulan bir şehir. Copacabana ve İpanema Alsancak kordonundakine benzer yer taşı döşemeleri ile birbirinden ayrılıyor. Bu yer desenleri Rio’nun simgelerinden sayılıyor. Paris Do Cassino dedikleri plaj alanı ise Rio’dan Uruguay’a uzanan 245 kilometrelik sahil şeridi ile dünyada 1’inci sırada. Kocaman bir tatil beldesi gibi Rio. Parmakarası plaj terliklerinin ünlü olmasına şaşmamalı.

Haberin Devamı

Kaotik şehir Sao Paulo

Sao Paulo: Herkes o kadar kötü anlatmıştı ki... Açıkçası ben Sao Paulo’ya gidince Brezilya’da olduğumu anladım çünkü Rio turistik bir sayfiye kenti. Sao Paulo tüm kaosuyla, çirkin binaların arasında sıkışmış şahane mimari yapıları ve tarihi katedralleriyle ilginç geldi bana. Çok uzun değil ama iki gün ayırmalı. Bizdeki Nişantaşı benzeri Oscar Freire tarafında konaklamanızı, yeme-içme ve alışveriş için turlamanızı öneririm. Bu arada şehrin isminin bizim Tarsuslu Aziz Pavlus’un asıl adı Saul’den geldiğini de belirtmeliyim. Brezilya da adını Pau Brasil isimli ağaçtan alıyormuş bu arada.

İguazu: Boşverin her yeri ama İguazu bir dünya cenneti. Görmek değil deneyimlemek demeli buna. Yağmur ormanları içinde sağanak altında gezinmek, botla saniyede 1.5 milyon litre su döken şelalenin altından geçmek, helikopterle şelalenin şeytan ağzı denilen en muhteşem noktasına tepeden eğilmek... Bunların hepsini yaptım ve adeta bu dünyadan başka gezegene ışınlandım.

Gerçek bir yeryüzü cenneti

Son not: Kılavuzu Saffet Emre Tonguç olan nereye giderse gitsin oradan muhteşem anılarla döner çünkü sevgili Saffet bir seyahat koçudur ve baktığınız her şeyde yeni güzellikler keşfetmenize rehberlik eder. Bizimkisi de çok keyifli bir seyahatti ama Brezilya bir Küba değil. Eğer öncelik sıralaması yapacaksanız Havana ve Küba’yı listenin başına alın. Brezilya beni çok şaşırtmadı. İquazu Şelaleri hariç. Orası gerçek bir yeryüzü cenneti. Kim bilir belki de bambaşka bir gezegendir...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR