Haftanın beyin yakan açıklamaları

İlk sırayı Ekonomi Bakan’ı Nihat Zeybekçi alıyor. Başta, benzin ve mazot olmak üzere, halkın belini büken zamlar sorulduğunda Ekonomi Bakanı şu açıklamayı yaptı: ”Zamları biz yapmıyoruz kendiliğinden otomatik olarak oluyor”. Cep yakan zamlara da beyin yakan bu açıklama yakıştı doğrusu. Artık lafı neresinden tutarsınız, burdan ne anlarsınız, güler misiniz ağlar mısınız, size kalmış!

-Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörlüğü ilan ile "Şeytan uzmanı yardımcı doçent" arıyor. Aşkolsun, neden şaka yapayım şimdi durduk yerde! Bu ilan hem de ülkemizin en yaygın gazetelerinden birine verilmiş iş ilanı. Başvuracak kişilerin yardımcı doçent olması ve şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları bulunması şartı aranıyor. Sosyal medyada epey konu olunca, rektörlük ilanı kaldırdı ve bahsi geçen kadro için bir komisyon kurulduğunu, aranacak özelliklerin yeniden değerlendirildiğini açıkladı. Koskoca üniversite böyle bir ilan çıktığına göre mesele ciddi olabillir, rektörlüğü şeytan çarpmıştır da acil ihtiyaç bundandır, kim bilir! Bekleyip görelim! Atalarımız ne demiş, “Karaman’ın koyunu sonra çıkar oyunu!”

Haberin Devamı

- BJK Başkanı Fikret Orman’ın tarihi kafa karışıklığı

“İspanya’da Barcelona diye bir şehir var. Barcelona kulübünü çıkarın öyle bir şehrin önemi kalmaz. 100 yıllık geçmişi var. Bizim kulübümüz 115 senelik. Şehirden daha eski bir kulübüz”. Bu sözleri duysa İlber Ortaylı içinden ne der acaba? Hani niye böyle bir kıyasa ihtiyaç duymuş, o ayrı dava da, bunca var variyet içinde Barcelona’yı görmemiş olması da mümkün değil ki! Hadi onu da geçtim İspanya’yı kasıp kavuran, ülkeyi dağılma noktasına getiren Katalonya meselesini de duymamış olabilir mi? Barcelona’nın İspanya İmparatorluğu daha kurulmadan var olduğunu, 2000 yıllık geçmişiyle en eski şehirlerden olduğunu, ülkenin en büyük turizm gelirini sağladığını ve tüm İspanya’nın en zengini olup, ülkeyi ayakta tutan bir numaralı şehri olduğundan habersiz olabilir mi? Peki ya Barcelona futbol takımıyla, ülkemizdeki tüm takımları birleştirsek mukayeseye giremeyeceğimizi göremiyor olabilir mi? Ne diyelim, ”Geçmiş olsun Fikret Orman!”

Haberin Devamı

Taciz skandalları durmuyor

-Daha önceki haftalarda Hollywood’un en önemli yıldızlarının patlattığı Weinstein taciz skandalını yazmış, Amerika’nın en etkin isimlerinden olan ünlü yapımcının bir anda nasıl sıfır noktasına geldiğini ve bizim ülkemizde taciz kanıksandığı için bu olayın çok da üzerinde durulmadığını, hatta bizde kadın oyuncular taciz edildiklerini açıklasalar muhtemelen düşük ahlaklı olmakla suçlanacaklarını anlatmıştım. Çorap söküldü, o ilk domino taşı devrildi bir kere. Her gün başka skandallar patlak veriyor, herkes içindekini kusuyor, eteğindeki taşları döküyor Hollywood’da. İşin bizim ülkemizden bakınca şaşırtıcı olan yanı, “Dünya yok olsa kılına zarar gelmez” güçteki adamlar, taciz iddiaları karşısında bir haftada yok oluyorlar. En son bomba, Kevin Specey’in başında patladı. İki Oscarlı, “House of Cards“ dizisinin yıldızı Specey, oyuncu Anthony Rapp’in, 30 sene evvel henüz 14 yaşındayken kendisini taciz ettiğini iddia etmesinden sonra, olayı hatırlamadığını söyleyerek özür diledi ve hemen eşcinsel olduğunu açıkladı ama bu sıyrılma gayretleri işe yaramadı. Bu hafta dizi setindeki altı kişi daha taciz iddiası ile mahkemeye başvurdu. Sonuç mu? Mahkemeyi kimse beklemedi. Emmy Ödülleri vereceğini açıkladığı “Uluslararası Emmy Kurucuları” ödülünü geri çekti, House of Cards dizisi final kararı aldı, yıllardır yöneticiliğini yaptığı tiyatrodan ihraç edildi, katılacağı tüm etkinlikler iptal edildi. Tüm bunlar taciz iddialarının cezası. Bizde taciz filan değil düpedüz çocuklara tecavüz edenleri “bir kereden bir şey olmaz” diye akladılar, hatırlatırım!

Haberin Devamı

Yeni bir kavram, yeni bir sözcük: Phubbing

Eh gelişen teknolojinin yarattığı sonuçları ifade etmek için yeni kavramlara ve sözcüklere ihtiyaç oluyor günden güne. Sürekli telefonuyla ilgilenip yanındakileri görmezden gelmeye “Phubbing” deniyor. Phone ve snubbing yani telefon ve hiçe saymak kelimelerinin birleşiminden oluşuyor Phubbing. Yani yanınızda arkadaşınız sevgiliniz filan varken sürekli telefona bakıp kendi kendinize yazılanlara gülüyor, yanınızdakiyle paylaşmıyorsanız Phubbing yapıyorsunuz demektir. Bilginize.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR